Odlučeno: Filip Kljajić prvi golman Partizana

Izvor: MozzartSport.com, 10.Feb.2016, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlučeno: Filip Kljajić prvi golman Partizana

Još samo dva dana do kraja prelaznog roka u Srbiji, da li neko dolazi među crno-bele?

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta sa Kipra)

Kako na kraju jeseni, tako i na početku proleća. U nastavku sezone gol Partizana čuvaće isti momak koji je među stativama završio prethodnu godinu. Odlukom Ivana Tomića, Filip Kljajić biće prvi golman crno-belih na startu 2016, uprkos činjenici da je tokom januarskog prelaznog roka klub iz Humske 1 angažovao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iskusnijeg Bojana Šaranova.

Kljajić je prednost u odnosu na nekadašnjeg mladog reprezentativca dobio posle test mečeva na Kipru, na kojima je vrlo dobro je obavio zadatke, a podatak da je u poslednjoj proveri, protiv ruskog drugoligaša Tosne (1:0) ponovo sačuvao mrežu, a da tom prilikom nije menjan, već je na terenu proveo svih 90 minuta, jasno ukazuje na činjenicu da će biti prvi izbor struke.

Njegove rezerve biće Bojan Šaranov i mladi Marko Jovičić, nedavno prekomandovan iz Teleoptika, dok u odnosu na jesenji kadar  crno-belima nedostaje Živko Živković, koji traži klub posle odluke Ivana Tomića da na njega ne računa.

Upravo je od Živkovića Kljajić preuzeo ulogu prvog golmana Partizana. Sve do sredine jeseni u biografiji je imao samo jedan zvaničan meč za crno-bele, ali mu je onda tadašnji trener Ljubinko Drulović ukazao šansu na susretu Kupa Srbije, protiv Sinđelića. Do pauze je branio deset puta, primio 14 golova, ali saznanje da je igrao u "klimavoj" odbrani, koja je u prvom delu prvenstva najviše uticala na rezultatska posrtanja, amnestiralo ga je krivice u očima trenera golmana Radiše Ilića i novog šefa stručnog štaba Ivana Tomića.

Utakmica Partizan - Tosno pokazala je i koliko, čak i u 39. godini života, Saša Ilić nedostaje crno-belima. Legendarni kapiten je zbog bola u članku propustio susret, umesto njega je igrao Saša Lukić, međutim, kako su on i Darko Brašanac slični tipovi igrača, jasno je zbog čega su u Humskoj 1 tražili Sejduba Sumu i koliko će im nedostajati fudbaler ofanzivnijih karakteristika.

Ukoliko u završna dva dana prelaznog roka sportski direktor Ivica Iliev ne izvuče nekog "keca" iz rukava...

A priča se da hoće...

(FOTO: partizan.rs)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Partizan spremio još jedan ugovor: Birmančević potpisuje na pet godina

Izvor: MozzartSport.com, 10.Feb.2016

Crno-beli nastavljaju da formiraju tim zahvaljujući resursima iz omladinske škole..(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta sa Kipra)..Za vreme priprema u Nikoziji nijedan ugovor, zato će, čim se Partizanova ekipa vrati u Beograd, jedan biti potpisan. Veljko Birmančević (17) overiće profesionalnu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.