Održane međuopštinske Olimpijske igre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2016, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održane međuopštinske "Olimpijske igre"

Međuopštinske "Olimpijske igre" u organizaciji Stručnih saradnika za fizičko vaspitanje PU "Radosno detinjstvo", održane su na Trgu slobode. U ovogodišnjim igrama učestvovala su deca i vaspitači iz vrtića "Zeka" iz Bukovca, koji su pobednici šestih "Olimpijskih igara" PU "Radosno detinjstvo", finalisti PU "Boško Buha" iz Vrbasa i finalisti PU "Boško Buha" iz Inđije.

Na početku igara, pre dizanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << olimpijske zastave i paljenja olimpijskog plamena, prisutne je pozdravio šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović.

"Novi Sad je danas domaćin razdraganoj mladosti, deci predškolskog uzrasta koja nam dolaze iz dve vojvođanske opštine, Vrbasa i Inđije. Dok se naši veliki olimpijci, među kojima ima i sportista iz našeg grada, pripremaju za one prave Olimpijske igre u Brazilu, danas se u Novom Sadu održavaju ove dečije igre sa istim imenom. Možda baš neko od ove perspektivne dece, za neke dve decenije, na nekim budućim olimpijskim igrama pronese slavu našeg Novog Sada i Srbije", rekao je Aleksandar Petrović poželevši svoj deci srećno i radosno detinjstvo.

Po rečima stručnog saradnika za fizičko vaspitanje iz PU "Radosno detinjstvo" Mileta Repca stotinak dece iz ova tri mesta takmičilo se u obaranju konzervi, prenošenju teniske loptice sa čunja na čunj, skoku u dalj iz mesta i poligonu opšte sposobnosti.

"Ovakve igre su veoma važne za decu, a naši ciljevi na samom početku organizacije ovih olimpijskih igara bili su, pored razvijanja motoričke sposobnosti kod mališana i razvijanje timkog duha, kao i pravilnog odnosa prema porazu i pobedi", istakao je Mile Repac.

Na prvim međuopštinskim "Olimpijskim igrama" prvo mesto osvojili su mališani iz vrtića "Zeka" iz Bukovca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.