Međunarodni olimpijski komitet prima Kosovo!?

Izvor: Večernje novosti, 22.Okt.2014, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni olimpijski komitet prima Kosovo!?

Na sve načine Kosovo pokušava da postane član Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK). Olimpijski komitet Srbije (OKS)je obavešten od strane MOK -a o zvanično podnetoj inicijativi samoporoklanovane države Kosovo za prijem u punopravno članstvo u toj organizaciji. Svi nadležni organi u Srbiji su blagovremeno obavešteni o tim pokušajima Kosova koji već četiri godine pokušava da dobije članstvo, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ga je OKS uspešno zaustavljao. Ipak, kako stvari stoje moguće je da će se to promeniti. - Imamo informaciju da su članovi MOK-a spremni da ovog puta daju podršku ovoj inicijativi, iako su takve aktivnosti neprihvatljive. U slučaju prijema Kosova, napravio bi se izuzetak koji se nije dogodio u skorijoj istoriji, jer nijedan nacionalni olimpijski komitet nije primljen u članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta, a da prethodno nije dobio članstvo u Ujedinjenim nacijama - navodi se u saopštenju OKS.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OKS: Bliska saradnja sa državnim organima po pitanju Kosova

Izvor: Press, 22.Okt.2014

Olimpijski komitet Srbije (OKS) saopštio je danas da blisko sarađuje sa državnim organima Republike Srbije, nakon što je obavešten od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) o zvanično podnetoj inicijativi jednostrano priznate Republike Kosovo za prijem u punopravno članstvo te organizacije. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.