Lohti je nagrabusio: Američkom plivaču preti suspenzija zbog laganja!

Izvor: Telegraf.rs, 19.Avg.2016, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lohti je nagrabusio: Američkom plivaču preti suspenzija zbog laganja!

Američki plivač Rajan Lohti će sa još trojicom plivača iz olimpijskog tima SAD biće procesuiranu i disciplinskom postpuku koji će pokrenuti Međunarodni olimpijski komitet, preneo je Rojters.

Lohti je lagao da su on i njegove kolege opljačkani tokom Olimpijskih igara u Riju, a u petak je uputio izvinjenje zbog svog ponašanja.

U međuvremenu se pojavila informacija koju je preneo CNN da je Lohti suspendovan od strane Olimpijskog komiteta SAD, ali je to vrlo brzo >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << demantovano.

Takođe, brazilske vlasti traže veću kaznu za plivača Džimija Fajgena, koji je plario 11.000 dolara da bi otišao iz Brazila, iako prema zahtevima policije to nije smeo.

Lohti je u svom izvinjenju poručio:

"Trebalo je da se ponašam mnogo odgovornije i zbog toga se izvinjavam svojim kolegama iz tima, navijačima, drugim takmičarima, sponzorima i domaćinima ovog veličanstvenog događaja".

Foto: AP/Tanjug

Olimpijski komitet SAD izvinio se ranije narodu Brazila zbog ponašanja četvorice američkih plivača za koje se ispostavilo da su lagali da su bili žrtve pljačke uz pretnju oružjem.

Komitet je potvrdio da je jedan od plivača počinio delo vandalizma u toaletu na jednoj benzinskoj pumpi, kao i da su plivači platili štetu.

"Ponašanje ovih takmičara je neprihvatljivo i ne predstavlja vrednosti američkog tima", ističe se u sinoć objavljenom saopštenju Olimpijskog komiteta SAD.

Brazilska policija je prethodno objavila da je američki plivač Rajan Lohti izmislio priču da je u Rio de Žaneiru bio opljačkan uz pretnju vatrenim oružjem.

Zvaničnik policije je za AP rekao da je Lohti zajedno sa još tri američka plivača, Džekom Kongerom, Ganarom Bencom i Džimijem Fajgenom, u nedelju oko šest sati ujutru stao na benzinskoj stanici u predgrađu Rija, Bara de Tižuka, gde se održava većina događaja tokom Olimpijskih igara.

Jedan od američkih plivača je pokušao da otvori vrata spoljnog toaleta, koji je bio zaključan. Nekolicina njih je zatim na silu otvorila vrata i slomila ih, a onda se pojavio čuvar i pitao ih šta se desilo.

Zvaničnik navodi da je čuvar imao pištolj, ali ga nije vadio iz pojasa, niti ga je uperio u plivače.

Prema navodima zvaničnika, onda je stigao menadžer pumpe, koji je uz pomoć jednog kupca koji je znao engleski, zatražio da američki plivači plate slomljena vrata. Nakon svađe, oni su mu dali nešto novca i otišli.

Konger i Benc, koji su sprečeni da se ukrcaju na avion za SAD, policiji su priznali da je priča o pljački izmišljena.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.