Hrvatsko narodno kazalište gostovalo u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2011, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatsko narodno kazalište gostovalo u Novom Sadu

NOVI SAD -

Dugim aplauzima pozdravljeni su u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) akteri predstave "Građanin plemić" Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) iz Zagreba, koje je sinoć prvi put posle 25 godina gostovalo u Novom Sadu.

Čuvena komedija-balet Žan-Batist Molijera i Žan-Batist Lilija, u režiji Krešimira Dolenčića, pod dirigentskim vođstvom Saše Britvića osvojila je simpatije publike u prepunoj sali "Jovan Đorđević", kao bogata predstava sa sjajnim kostimima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i odličnim izvođačima.

Uz izvanrednog Sinišu Popovića u ulozi Žardena, zapažene uloge ostvarili su i Alma Prica, Zrinka Cvitešić, Nikša Kušelj, Siniša Ružić, Barbara Vicković i ostali u članovi mnogobrojnog ansambla HNK.

Pre početka predstave publici su se obratili upravnici SNP i HNK, Aleksandar Milosavljević i Ana Lederer, podsećajući da je ovo uzvratno gostovanje Zagrepčana u Novom Sadu ostvareno nakon pet meseci od predstave SNP-a u HNK-u.

Oba teatra ove godine obeležavaju vek i po postojanja ali, kako je rekla Ana Lederer, "tradicija ne znači ništa ako ne živi u savremenosti, jer savremenost na najlepši način obnavlja tu tradiciju".
Pogledaj vesti o: Saša Đorđević

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gostovanje Kraljevačkog pozorišta

Izvor: B92, 22.Feb.2011

Kraljevačko pozorište gostovaće u sredu 23. februara u Novom Sadu sa dve predstave koje će biti odigrane u Pozorištu mladih...Sa početkom u 20h će u Maloj sali biti prikazana predstava "Karol" Slavomira Mrozeka, u režiji Stojana Mladenovića...Uloge: unuk - Zoran Cerovina, deda - Predrag Pavlović/Zoran...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.