Novak konačno PROGOVORIO: Povlačim se do kraja godine! Evo kako se sada oseća!

Izvor: Svet, 26.Jul.2017, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak konačno PROGOVORIO: Povlačim se do kraja godine! Evo kako se sada oseća!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković objavio je danas na konferenciji za medije u Beogradu da je zbog povrede lakta završio sezonu i dodao da je povukao radikalan potez, ali da mora da reši problem koji traje oko godinu i po dana:
“Neću igrati do kraja sezone zbog situacije sa laktom. Dva meseca neću moći ni reket da uzmem, pauzu ću da iskoristim da se posvetim porodic”, rekao je Đoković.
Đoković, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << koji je zbog povrede lakta predao poslednji meč u četvrtfinalu Vimbldona, istakao je da mu nije bilo lako da donese takvu odluku, posebno što mu se prvi put u karijeri dešava da pravi pauzu od pola godine.

”Bilo je raznih spekulacija i izjava vezano za moje stanje povrede, pa sam lično hteo da obavestim javnost. Nakon konsultacija sa raznim doktorima i specijalistima doneo sam odluku da napravim pauzu do kraja sezone. Povredu vučem oko godinu i po dana i predstavlja mi problem na mnogim turnirima, a sada je eskalirala, pogotovo na Vimbldonu, što je bio znak da donesem radikalnu odluku.”
Prema njegovim rečima, neće morati da bude podvrgnut operaciji, iako je povreda ozbiljna i došla je kao rezultat preopterećenosti:
“Operacija nije neophodna, razni stručnjaci ne preferiraju takav poduhvat. Nikada se nisam operisao, niti želim. Drago mi je što su prirodnim procesom da se vratim. Šest meseci je više nego dovoljno da se rehabilitujem i od samog početka godine igram na najvišem mogućem nivou.”
svet.rsata images
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Novak želi kao Federer: Daj Bože da se tako vratim

Izvor: B92, 27.Jul.2017, 10:02

"Daj Bože", rekao je Đoković na pitanje novinara da li možemo da očekujemo povratak posle povrede u stilu Rodžera Federera. Otkrio je da će dva meseca "odmarati" od reketa, dok će sigurno igrati prvi turnir u 2018. godini.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.