Novak Đoković kandidat za gej ikonu 2014!

Izvor: Press, 28.Dec.2014, 01:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković kandidat za gej ikonu 2014!

GayEcho portal kao i svake godine predlaže nekoliko ličnosti koji su obilježili godinu koja nam lagano izmiče.
Zlatni Hibiskus, nagrada za gej ikonu od ove godine nosi naziv po čuvenom Hibiskusu, pioniru gej oslobodilačkog pokreta ‘60ih godina i osnivaču hipi dreg pozorišnog kolektiva The Cockettes.

 
"Ovu simboličnu nagradu dodeljuju GayEcho portal i IDAHO Belgrade >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kako bi podsetili na važnost i neophodnost stalne borbe za ljudska prava, jednakost, slobodu i solidarnost sa onima čija su prava ugrožena. U svetu, a naročito u Srbiji svako zalaganje za ljudska prava i prava LGBT osoba je neizmerno važno i dragoceno, ali ipak se izdvojilo više top kandidata", stoji na sajtu ovog portala.
Među kandidatima su Andreja Pejić, jer je podelila sa svetom da je srećna kao transrodna žena i ispričala svoju lličnu priču o tranziciji, Novak Đoković, koji je kandidovao austrijsku pevačicu Končitu Vurts za ALS Ice Bucket challenge i pokazao da u sportu ima mesta za sve boje.
Osim njih, među onima za koje možete glasati je i Kristina Kovač, jer kako ističu organizatori, ona je koristila svaku priliku i na internetu da se bori protiv diskriminacije prema LGBT osobama.
Kandidavan je i Slobodan Beštić, glumac, koji je ove sezone u UK Parobrod zaigrao glavnu ulogu u monodrami Šarlota, o berlinskom transvestitu Šarloti fon Malsdorf, gej ikoni i osnivaču muzeja Grundercajt.
I kao prethodnih godina ponovo je kandidovana Marija Šerifović, ali ovog puta jer je i u 2014. godini još kako naglašavaju jedina (svojevoljno) autovana javna ličnost u Srbiji.
Iz organizacije su najavili da će rezultati biti objavljeni u januaru 2015 godine.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.