Novače, pa osvojio si set

Izvor: B92, 30.Jan.2015, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novače, pa osvojio si set

Novak Đoković i Stan Vavrinka odigrali su još jedan nezaboravan duel na Australijan openu, posle kog se prvi teniser sveta plasirao u svoje peto finale.

Meč Srbina i Švajcarca nije bio kvalitet kao prethodna dva njihova duela na Rod Lejver Areni, ali smo i ovoga puta gledali pet setova i puno sjajnih potez.

Zanimljiva scena viđena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u desetom gemu trećeg seta, ispostaviće se ključnom, kada je Vavrinka poslao loptu u mrežu, a Novak stigao do vođstva u setovima od 2:1.

Nole se okrenuo da proslavi poen sa svojim boksom i Borisom Bekerom, zatim otišao da uzme peškir i pripremi se za naredni gem, očigledno nesvestan činjenice da je osvojio set. Kada se okrenuo, uvideo je da su sakupljači loptica na terenu, a da je Stan odavno u svojoj stolici, pa mu tek tada ništa nije bilo jasno.

Iz ovoga se vidi koliko je prvi reket planete koncentrisan samo na naredni poen.

Đoković će u nedelju protiv Endija Marija imati priliku da postane rekorder prvog Gren slema u Open eri, ukoliko stigne do trofeja – svog ukupno petog.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.