I kad igra nešto slabije Đoković ubedljivo pobeđuje Berdiha

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2016, 02:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I kad igra nešto slabije Đoković ubedljivo pobeđuje Berdiha

Novak Đoković nastavio je svoj teror nad Tomašom Berdihom pošto je 12. put uzastopno savladao češkog tenisera, ovog puta u polufinalu Rodžers kupa u Torontu rezultatom 2:0, po setovima 7:6(6), 6:4, posle dva sata igre.

Kada je Đoković u šestom gemu napravio brejk, a potom prednost uvećao na 5:2 činilo se da će to biti dovoljno za lako osvojeni prvi set. Sa tim se nije složio Berdih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji je uzvratio istom merom - sa tri uzastopno osvojena gema izjednačivši na 5:5.

Moglo bi čak da se kaže da je Čeh bio aktivniji i opasniji rival pošto je imao čak osam prilika za brejk od čega poslednje tri u 11. gemu kada je propustio odličnu priliku da nastavi uspešan niz osvojenih gemova.

S obzirom da su oba igra sačuvala svoje servis gemove pobednika je morao da odluči taj-brejk u kom se takođe igralo u naletim. Najpre je Novak poveo sa 3:1, da bi potom Tomaš uzvratio sa čak pet vazanih poena kojima je došao do tri set lopte od kojih su prve dve bile na njegov servis.

Tada je, još jednom, Đoković pokazao zbog čega je najbolji na svetu. Potpuno smireno je istrpeo sve svoje greške, kojih je bilo i previše, sačuvao je koncentraciju, poništio sve tri protivnikove set lopta, a potom iskoristio prvu svoju pri rezultatu 7:6. Prvi set je trajao puna 74 minuta.

Novak odlično zna da u duelima protiv servera kakav je Berdih neće imati previše prilika za brejk i da svaku koja mu se ukaže mora da proba da iskoristi. To se desilo i u trećem gemu drugog seta kada je materjalizovao svoju drugu šansu na servis rivala (2/2), da bi potom osvojio i naredni za vođstvo od 3:1.

Za razliku od prvog seta prvi reket sveta svom rivali u drugom delu meča nije dozvolio da mu ugrozi servis pa je relativno lako osvajao svoje servis gemove. U devetom gemu, na Berdihov servis, došao je do dve meč lopte, ali nije uspeo tada da okonča meč. Ono što je propustio tada Novak je nadoknadio u narednom gemu kada je lako došao do 40:0 i iskoristio prvu od tri vezane prilike.

Bila je to ukupno 25. pobeda Novaka Đokovića u duelima sa Tomašom Berdihom, koji na svom kontu ima samo dva trijumfa protiv srpskog tenisera.

It's all about the heart. Djokovic d. Berdych, 7-6(6), 6-4, to reach the #RogersCup semis... pic.twitter.com/8tNe6MaTvX— TennisNow (@Tennis_Now) July 30, 2016

Najbolji teniser sveta će se za finale Mastersa u Torontu boriti protiv boljeg iz poslednjeg četvrtfinalnog duela u kom će se sastati Miloš Raonić i Gael Monfis.

Prvi polufinalni par čine Kei Nišikori, koji je savladao Grigora Dimitrova sa 2:1, i Sten Vavrinka, koji je deklasirao Kevina Andersona sa 6:1, 6:3.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.