Đoković bez odbrane titule u Monte Karlu, poraz od Federera

Izvor: Politika, 19.Apr.2014, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković bez odbrane titule u Monte Karlu, poraz od Federera

 MONTE KARLO - Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće braniti titulu na masters turniru u Monte Karlu pošto je u polufinalu izgubio od Švajcarca Rodžera Federera sa 2:0 u setovima - 7:5, 6:2.

Đoković je posle dve ekspresne pobede na startu turnira protiv Alberta Montanjesa i Pabla Karenja Buste, i nešto težeg posla protiv Giljerma Garsije Lopeza, zaustavljen u novom pohodu ka trofeju na prestižnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << turniru, gde je branio maksimalnih 1.000 ATP bodova.

Drugi reket sveta igrao je ravnopravno protiv Federera najvećim delom prvog seta, imao i dve set lopte, ali je bilo primetno da kuburi sa povredom zgloba desne ruke, zbog čega nije bio u prepoznatljivom izdanju.

Švajcarac je brejkom poveo u setovima, da bi u nastavku sasvim preuzeo inicijativu, ponajviše zbog povrede protivnika.

Đoković nije bio u stanju da se na pravi način suprotstavi kvalitetnom rivalu, pa je Federer bez većih problema zabeležio 18. pobedu u njihovom 34. međusobnom okršaju.

"Dobra je stvar što neću morati na operaciju, što meč nije prekinut ili tako nešto. Videću šta će lekari reći večeras, a sutra idem na još jednu magnetnu rezonancu, da vidim da li se nešto promenilo za ovih sedam dana. Neću moći da igram tenis neko vreme, koliku dugo, videću, to stvarno više nije u mojim rukama. Idem da se odmorim, a na teren ću se vratiti kada potpuno zalečim povredu", izjavio je Đoković posle meča.

Srpskom teniseru predstoje dve nedelje pauze, a potom bi trebalo da nastupi na mastersima u Madridu i Rimu.

Titula u Monte Karlu pripašće jednom od dvojice Švajcaraca pošto je ranije danas u prvom polufinalnom meču Stanislas Vavrinka pobedio Španca Davida Ferera sa 6:1, 7:6 (7:3).

Turnir se igra za ukupan nagradni fond od 3,45 miliona evra.

Tanjug

objavljeno: 19.04.2014.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Federer

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Monte Karlo: Kneževina ukleta za Federera, Vavrinka "zamenio" Nadala

Izvor: Sportal.rs, 20.Apr.2014, 18:29

Rodžeru Federeru baš ne ide u finalima na Masters turniru u Monte Karlu. Švajcarski teniser je već tri puta gubio u završnici turnira u francuskoj kneževini, od Rafaela Nadala, a danas je neprelazna prepreka bio zemljak Stanislas Vavrinka.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.