Ženski Medžik u Kingsima

Izvor: MVP.rs, 01.Avg.2015, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženski Medžik u Kingsima

I Sakramento će u stručnom štabu imati ženu.

San Antonio je prethodne sezone po prvi put u istoriji NBA lige zaposlio jednu ženu, Beki Hemon, kao asistenta u stručnom štabu sa punim radnim vremenom. Ona je ove godine osvojila Letnju ligu u Las Vegasu sa Spursima i to kao da je otvorilo vrata najjače lige na svetu ostalim pripadnicama lepšeg pola.

Druga žena koja će postati asistent u stručnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << štabu neke NBA ekipe sa punim radnim vremenom je Nensi Libermen (57). Bivša reprezentativka Sjedinjenih Američkih Država i članica Kuće slavnih, žena koja drži rekord kao najstarija igračica koja je nosila dres neke WNBA ekipe angažovana je od strane Sakramento Kingsa, čiji potpredsednik Vlade Divac vodi računa o košarkaškim zbivanjima u ekipi.

Libermen je bila prvi pik Dalas Dajmondsa na WBL Draftu 1980. godine, a već 1986. je postala prva žena koja je nastupila u muškoj profesionalnoj ligi (USBL). Sa nacionalnim timom je 1976. godine u Montralu stigla do srebrne medalje na Olimpijskim igrama na kojima je odigran prvi košarkaški turnir za žene. Tad aje imala samo 18 godina. Nastupala je za nekoliko timova u različitim ligama. Bavila se trenerskim i menadžerskim poslom, a 2008. je, sa svojih 50 godina, potpisala ugovor za Detroit Šok na nedelju dana. Tako je oborila rekord, koji je i ranije držala, kao najstarija igračica ikada u WNBA ligi. Odigrala je jedan meč za Detroit u ovom periodu.

Tokom bogate karijere Liberman je nastupala i za Vašington Dženeralse, ljute protivnike Harlem Globtrotersa. Njen nadimak dovoljno govori o njenom načinu igre - Ženski Medžik.

(foto: womenssportsfoundation.org)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.