Streljačka federacija Kosova u ISSF

Izvor: RTS, 06.Maj.2015, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Streljačka federacija Kosova u ISSF

Streljačka federacija Kosova primljena je u privremeno članstvo Međunarodne streljačke federacije. Ekipe Memfisa i Atlante odnele pobede u drugim utakmicama NBA polufinala i izjednačile na 1:1. Oskar: Veoma sam tužan što ću propustiti Kup Amerike.
11.40 - Streljačka federacija Kosova (SFK) primljena je danas u privremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << članstvo Međunarodne streljačke federacije (ISSF), izjavio je za prištinske medije predsednik kosovskog saveza Alji Plana.

Kako piše portal koha.net, Plana je u utorak primio i-mejl kojim se potvrđuje prijem ove federacije u ISSF. U dopisu do kojeg je došao portal, navodi se da članovi SFK imaju pravo da učestvuju na svim takmičenjima koje organizuju Međunarodna i Evropska streljačka federacija.
Posle prijema Olimpijskog komiteta Kosova u Međunarodni olimpijski komitet došlo je do prijema velikog broja kosovskih sportskih saveza u međunarodne i evropske federacije. 
10.10 - Udruženje građana za borbu protiv raka jajnika "Progovori" i Udruženje ginekologa onkologa Srbije (UGOS) uz podršku fudbalskih klubova Čukarički i Crvena zvezda obeležiće predstojećeg vikenda Svetski dan borbe protiv raka jajnika.
Fudbaleri oba kluba uoči utakmice 27. kola Superlige nosiće majice sa znakom borbe protiv ove opake bolesti, čime će poručiti da je pomoć i podrška muškaraca u suočavanju sa ovim ginekološkim kancerom od velikog značaja.
Igrači će majice sa svojim potpisom podeliti gledaocima, dok će treneri oba kluba nositi til plave trakice - simbol borbe protiv raka jajnika. Utakmica između Čukaričkog i Crvene zvezde biće odigrana u nedelju od 19 sati na Banovom brdu. Tom prilikom biće deljeni edukativni flajeri sa svim neophodnim informacijama u vezi sa rakom jajnika. 
08.30 - Košarkaši Memfisa su na gostovanju savladali Golden Stejt sa 97:90, a Atlanta je na svom terenu sa 106:90 dobila Vašington, čime su obe ekipe izjednačile na 1:1 u polufinalnoj seriji plej-ofa NBA lige.

Memfis je, predvođen Majklom Konlijem, priredio iznenađenje i faktički ovom pobedom na gostujućem terenu stekao prednost uprkos nerešenom rezultatu, Dok je Atlanta ispravila sličnu grešku iz prošlog kola.
00.00 - Fudbaler Čelsija Oskar rekao je da je veoma tužan što zbog povrede neće igrati za Brazil na predstojećem Kupu Amerike. Oskar je povredio mišić na treningu Čelsija, zbog čega je propustio utakmicu protiv Kristal Palasa za vikend, u kojoj je londonski klub obezbedio šampionsku titulu u engleskoj Premijer ligi.
Veoma sam tužan što ću propustiti priliku da predstavljam svoju zemlju. Navijaću za svoje saigrače da donesu trofej kući, napisao je Oskar na društvenim mrežama.
Selektor Brazila Karlos Dunga je izostavio Oskara sa spiska, a umesto njega je pozvao Evertona Ribeira, koji nastupa za Al Ahli u UAE. Dunga je rekao da nije želeo da rizikuje sa Oskarom, pošto ovaj 23-godišnji plejmejker ne bi bio potpuno spreman za kontinentalno takmičenje.
Kup Amerike će se održati od 11. juna do 4. jula u Čileu.
 
Pogledaj vesti o: NBA,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.