NBA: Toronto izjednačio, Valančijunas prelomio

Izvor: N1 televizija, 06.Maj.2016, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Toronto izjednačio, Valančijunas prelomio

Košarkaši Toronto Reptorsa izjednačili su u polufinalnoj seriji Istočne konferencije na 1:1 pobedom u drugom meču protiv Majami sa 96:92 posle produžetka.

Ekipa sa Floride je posle trijumfa u prvom meču u Kanadi ponovo bila na dobrom putu, međutim, Reptorsi su uspeli da upišu pobedu i u Majami odlaze sa idejom da naprave bar jedan brejk i povrate prednost domaćeg terena.

Toronto je u prvom poluvremenu imao i dvocifrenu prednost, ali je u drugom usledio pad, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << što su gosti iskoristili.

Hit je vodio su 77:70 sredinom četvrte četvrtine, ali tada se produbio Jonas Valančunas sa četiri vezana poena, a neizvesnu završnicu košem je najavio Terens Ros.

Litvanski centar je ubrzo pogodio za 82:80, Kajl Lauri je povećao na plus 4, ali je Goran Dragić deset sekundi pre kraja pogodio trojku za izjednačenje. Lauri je imao priliku da trojkom donese trijumf svom timu, međutim, nije bio precizan kao dve večeri ranije, kada je sa pola terena odveo meč u produžetak.

Izvor: Youtube

U dodatnom vremenu Demar Derozan, Valančunas i Kerol obezbedili su solidnu zalihu u prvom delu produžetka i Majami, koji igra bez Krisa Boša, nije više imao snage da se vrati.

Valančijunas je sa 15 poena i 12 skokova bio ključni igrač Toronta , Kerol je postigao 21, a Derozan poen manje uz 8 uhvaćenih lopti.

Valančunas je iskočio, on je definitivno razlog zbog kojeg smo pobedili utakmicu. Bili smo svesni kako je prethodni produžetak prošao, rekli smo svim momcima da znamo šta ne treba da radimo", rekao je Derozan.

Slovenac Dragić je sa 20 poena bio najefikasniji kod gostiju, Džonson i Vejd (6 skokova) dodali su po 17, dok je Vajtsajd upisao po 13 poena i skokova.

Sledeće dve utakmice na programu su u Majamiju, prenos treće je u subotu u 23:00 na SK1.

Noćas od 03:30 na istom kanalu prenosimo duel Oklahome i San Antonija (1:1).
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.