Brazil šokirao Francusku!

Izvor: Press, 30.Avg.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil šokirao Francusku!

Trikolori" su u Španiju stigli bez svoje prve zvezde, Tonija Parkera, ali se od šampiona Evrope svakako očekivalo više. Tim satkan od igrača sa izuzetnim fizičkim predispozicijama smatran je jednim od favorita za medalju, ali "papir" i očekivanja su jedno, a teren... teren je nešto drugo.
Ni Brazilci nisu "naivan" tim. To i ne mogu biti sa tri NBA igrača, no nije se baš očekivalo da će oni uspeti da nadmaše francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zvezde. Naročito posle odličnog početka "trikolora", koji su kontrolisali igru nakon što su meč otvorili serijom 12:3.
Ipak, Leandro Barbosa, novi saigrač Nemanje Nedovića i Ognjena Kuzmića u Golden Stejtu, nagovestio je pogotkom pred kraj prve deonice da se Brazil vraća u život, sredinom druge je i doneo izjednačenje, a kada se razigrao i Neto, bilo je jasno da se Francuzima ne priše dobro.
Držali su se, međutim, oni skoro celo drugo poluvreme, ne i u finišu. Sjajna odbrana Brazila, u kojoj se istica visoki Tijago Spliter, uz Garsiju, Barbosu, Nenea Hilarija i Vieiru, potpuno je zaustavila završne nalete rivala, koji su pokušavali da nadoknade "-8" u poslednjih pet minuta, no u tome nisu uspeli. Prilazili su trojkom Želabala na pet poena zaostatka, slobodnim bacanjima Pijetrusa na "-2" i to 15 sekundi pre kraja, a onda je Uertas pogodio jedno od dva slobodna bacanja, pa je Francuzima ostalo samo da probaju nemoguće.

Tri sekunde pre poslednjeg zvuka sirene Želabal je trojkom probudio nadu u čudo, Vieira je odmah fauliran, a on je pogodio prvi penal, namerno promašio drugi, da bi tačku na neizvesnost blokadom Dijaovog dalekometnog šuta stavio Varežao.
Uertas je sa 16 poena, uz pet asistencija, bio najefikasniji košarkaš Brazila, za koji je Vijeira ubacio 10, a po osam Barbosa i Varežao, koji je imao i devet skokova, jedan više od Hilarija. Kod "trikolora" su se istakli Dijao sa 15, te Batum sa 13 poena.
Francuzi u nedelju od 15.30 igraju protiv Srbije, a Brazil od 18 časova protiv Irana.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.