Uživo: Zenit postigao prvi pogodak u Lisabonu, Olimpijakos poveo protiv Atletika!

Izvor: Blic, 16.Sep.2014, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Zenit postigao prvi pogodak u Lisabonu, Olimpijakos poveo protiv Atletika!

Dugo se čekalo na ovaj trenutak, a on je konačno i došao - početak nove sezone Lige šampiona! Najbolji timovi širom Evrope danas počinju nadmetanje u najelitnijem takmičenju kontinenta, a od 20:45 časova svoje mečeve će odigrati ekipe iz grupa A, B, C i D. Derbi programa biće odigran u Dortmundu gde Borusija dočekuje Arsenal, dok će goreti i u Pireju gde Atletiko Madrid gostuje Olimijakosu. Razvoj situacije na startu krema fudbalske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << scene možete pratiti na Blicsport.rs!

Atletiko Madrid je držao loptu sve do 13. minuta kada je Olimpijakos uspeo da dođe do kornera, a onda je lopta sa leve strane došla do Artura Masuakua koji je sa 17 metara raspalio po dijagonali za vođstvo tima iz Pireja.

Fudbaleri Zenita postigli su prvi gol u novoj sezoni Lige šampiona, a strelac je Hulk u šestom minutu. Oleg Šatov je pretrčao dva vezna fudbalera protivničke ekipe i ubacio loptu u prazan prostor Brazilcu koji nije imao težak posao da savlada Oblaka.

Kapiten Atletiko Madrida Gabi zaradio je žuti karton nakon minut i po igre u Pireju pošto je pokušao da prekine opasnu kontru Olimpijakosa.

Nijedan osvajač Lige šampiona iz prethodne sezone nije poražen u prvoj utakmici narednog ciklusa  najelitnijeg evropskog takmičenja. Ako se gleda istorija i tradicija, Real Madrid nema nikakve šanse da izgubi od Bazela.

Kapiten Liverpula Stiven Džerard protiv Ludogoreca upisaće svoj 125. nastup u evropskim takmičenjima, dok će u Londonu, u dresu Arsenala, Ektor Belerin debitovati u Ligi šampiona.

Pa, kako i ne bi bio. Malme je 1979. godine poražen u finalu najelitnijeg evropskog takmičenja, a poslednji put u Ligi šampiona su učestvovali 1990/91. sezone.

Fudbaleri Arsenala nisu poraženi na poslednih šest utakmica kada su gostovali u Nemačkoj pošto su ostvarili tri pobede i tri remija, uključujući po trijumf i nerešeno na Vestfalenu gde i večeras igraju protiv Borusije iz Dortmunda.

Fudbaleri Olimpijakosa ostvarili su sedam pobeda od poslednjih devet utakmica na svom terenu u Ligi šampiona, dok su i dva puta poraženi.

Od srpski internacionalaca i reprezentativaca, samo će Neven Subotić za Borusiju iz Dortmunda, Luka Milivojević za Olimpijakos i Aleksandar Mitrović za Anderleht početi utakmicu.

Lazara Markovića nema ni na klupi Liverpula, Miloš Jojić će biti rezerva u Dortmundu, dok Ljubomir Fejsa takođe neće moći da pomogne Benfiki.

Anderleht je jedna od tri ekipe koje su primile najviše golova, čak 17, u grupnoj fazi Lige šampiona 2013/14 sezone.

Napadač Juventusa Karlos Tevez poslednji gol u evropskim takmičenjima je dao pre 1988 dana, tačnije sedmog avgusta 2009. godine dok je još igrao za Mančester junajted.

Slike su sa treninga koji je uradila ekipa Real Madrida pred susret sa Bazelom u glavnom gradu Španije, a za "kraljevski" klub od prvog minuta nastupiće Kasiljas, Ramos, Pepe, Naćo, Marselo, Kros, Modrić, Rodrigez, Bejl,  Ronaldo, Benzema.

Konkurencija je, čini se, jača nego ikada, a samo osam ekipa može da prođe u osminu finala Lige šampiona. Najčistiji put, po trenutnom stanju, verovatno imaju Real Madrid i Liverpul u grupi B, dok podjednake šanse imaju timovi u grupi C.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Zenit postigao prvi pogodak u Lisabonu, Real vodi, Atletiko gubi!

Izvor: Blic, 16.Sep.2014

Dugo se čekalo na ovaj trenutak, a on je konačno i došao - početak nove sezone Lige šampiona! Najbolji timovi širom Evrope danas počinju nadmetanje u najelitnijem takmičenju kontinenta, a od 20:45 časova svoje mečeve će odigrati ekipe iz grupa A, B, C i D. Derbi programa biće odigran u Dortmundu...

Nastavak na Blic...

LŠ, Grupa A: Olimpijakos savladao vicešampiona Evrope, Juve rutinski (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 16.Sep.2014

U oba meča 1. kola grupe A Lige šampiona trijumfe su slavile domaće ekipe, Juventus u duelu sa Malmeom i Olimpijakos protiv vicešampiona Evrope madridskog Atletika.. . Dugo se mučio šampion Italije da slomi otpor prvaka Švedske, ali kada se i to desilo odnosno kada je Karlos Tevez nakon nepunih...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.