Toti i Roma slave Perotija, Vučica u Ligi šampiona

Izvor: N1 televizija, 28.Maj.2017, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toti i Roma slave Perotija, Vučica u Ligi šampiona

Roma je u ultra neizvesnom finišu meča poslednjeg 38. kola Serije A uspela da pobedi Đenovu 3:2, golom Perotija u 90. minutu i na taj način izbori direktan plasman u Ligu šampiona.

Meč na Olimpiku odisao je slavljeničkom atmosferom, jer je to bila poslednja utakmica legendarnog kapitena Frančeska Totija, kome navijači nisu ostali dužni. Ipak, već u trećem minutu Pelegri je, na asistenciju odličnog Darka Lazovića, doveo Grifone u vođstvo. Edin Džeko >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je samo sedam minuta kasnije doneo izjednačenje i delovalo je da će uskoro uslediti očekivan preokret.

Na njega su domaći navijači čekali sve do 74. minuta, kada je Danijele de Rosi na asistenciju Džeka doveo Vučicu u vođstvo od 2:1. U međuvremenu je i Toti ušao u igru, ali samo pet minuta kasnije, najbolji igrač gostiju na ovom meču Darko Lazović doneo je izjednačenje. Sve do 90. minuta strepeli su domaći navijači da bi mogli da ostanu bez drugog mesta i direktnog plasmana u Ligu šampiona, ali je ovog puta spasilac bio Dijego Peroti, koji je iskoristio drugu asistenciju Edina Džeka i na kraju Romi doneo veliki trijumf i Frančesku Totiju najlepši mogući oproštaj.

Do 90. minuta nadao se i Napoli da bi moglo da dođe do kiksa u Rimu. Napolitanci su rutinski savladali Sampdoriju u Đenovi 4:2, a jedan od golova postigao je Mertens, koji nije uspeo da ugrozi Edina Džeka na listi strelaca, tako da je centarfor reprezentacije Bosne i Hercegovine i Rome sa 29 golova osvojio i titulu najboljeg strelca lige. Napoli je ovom pobedom došao do 86 bodova, ali je Roma ipak osvojila bod više u borbi za drugo mesto.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Serija A: Džeko doneo Romi plasman u LŠ na Totijevom oproštaju, Lazović zamalo pokvario proslavu, Krotone izborio opstanak

Izvor: Press, 29.Maj.2017, 10:09

Srpski fudbaler postigao gol i upisao asistenciju, ali promašio veliku priliku. Džeko postigao pogodak uz dve asistencije. . foto: novosti.rs. Posle 25 godina Frančesko Toti je odigrao poslednji meč u dresu Rome. Posle...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.