Razbijač Iguain vodi Napoli ka Ligi šampiona: Doduše, iz ofsajda i sumnjivog penala (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 27.Jan.2015, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbijač Iguain vodi Napoli ka Ligi šampiona: Doduše, iz ofsajda i sumnjivog penala (VIDEO)

Rafa Benitez opet preživeo, pošto je tek 15 minuta pre kraja slomio otpor Đenove - 2:1

Ako Napoli nekako dobaci do Lige šampiona biće to isključiva zasluga Gonzala Iguaina! Argentinac praktično sam drži četu Rafaela Beniteza u trci za treće mesto koje vodi u kvalifikacije za elitni kup, pod Vezuvom ne pomišljaju da mogu da stignu Romu, a kamoli Juventus, ali moraju da zahvale sreći, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali i sudiji Đampaolu Kalvareseu koji ih je, ruku na srce, pogurao do trijumfa nad Đenovom - 2:1 (1:0).

Doduše, Napoli je bio bolji rival, ditkrirao ritam, stvarao šanse i promašivao ih, međutim, mora se konstatovati da je golove postizao na sumnjiv način. Iguain je bio dvostruki strelac i oko oba njegova pogotka vodiće se polemike narednih dana u Italiji. Najpre zato što TV snimak pokazuje da je bio u ofsajdu u trenutku kad je Kaljehon odapeo strelu ka golu gostiju, posle čega je Matija Perin odbio loptu na glavu bivšeg napadača Real Madrida, a ovaj je bez problema smestio u mrežu.

Još veće zamerke igrači trenera Gasprinija imali su zbog jedanaesterca dosuđenog 15 minuta pre kraja. Utisak je da prekršaja nad Albiolom nije bilo, ali to nije smetalo Iguainu da sa bele tačke postigne 12 gol ove sezone i primakne se prvom strelcu Serije A Karlosu Tevezu samo na korak (13).

Kako je igrala Đenova na San Paolu zaslužila je bar bod da osvoji. I bila je blizu njega, pošto je početkom drugog dela Jago Falke dokazao da je možda i najbolji igrač gostiju ove sezone, pošto je postigao šesti gol u prvenstvu, čak četvrti u poslednjih pet utakmica.

Ali, protiv Napolija se nije moglo, Benitez je preživeo, preskočio Sampdoriju i sad je na trećem mestu.



SERIJA A - 20. KOLO

Subota:

Kaljari - Sasuolo 2:1 (1:0)

/Rosetini 20, Čop 79 - Rosetini 76ag/

Lacio – Milan 3:1 (0:1)

/Parolo 47, 81, Klose 51 – Menez 4/

Nedelja:

Verona - Atalanta 1:0 (0:0)

/Saviola 53/

Parma - Ćezena 1:2 (0:1)

/Kašone 76 - Pulceti 21, Rodrigez 89/

Juventus - Kjevo 2:0 (0:0)

/Pogba 60, Lihtštajner 73/

Sampdorija - Palermo 1:1 (1:0)

/Eder 6 - Vaskez 49/

Inter - Torino 0:1 (0:0)

/Moreti 90+4/

Fjorentina - Roma 1:1 (1:0)

/Gomez 20 - Ljajić 49/

Ponedeljak:

Empoli - Udineze 1:2 (1:1)

/Saponara 37 penal - Di Natale 19, Vidmer 60/

Napoli - Đenova 2:1 (1:0)

/Iguain 7, 75 pen - Falke 56/

TABELA:

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.