Miha zaustavio ranjenu Vučicu: Romero odbranio neodbranjivo, Okaka umalo presudio svojoj Romi!

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2014, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miha zaustavio ranjenu Vučicu: Romero odbranio neodbranjivo, Okaka umalo presudio svojoj Romi!

Sampdorija ni u osmom kolu nije osetila gorčinu poraza – 0:0

Rimljani rane od katastrofe protiv Bajerna u Ligi šampiona definitivno nisu uspeli tako brzo da zaleče. Roma je na gostovanju u Đenovi osvojila bod, iako je mogla da dođe do sva tri, ali vrlo lako i da ostane praznih šaka – 0:0.

Da je samopouzdanje u gostujućem timu i te kako poljuljano videlo se na samom startu utakmice, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kada je izostala velika ofanziva Vučice, pa je kako je vreme prolazilo bilo daleko teže da se sruši bedem ispred gola Serhija Romera.

Ipak, Vučica je tokom meča konstantno pritiskala rivala i pre svega preko Žervinja dolazila do prilika za postizanje pogodaka. Najveći pritisak Rimljani su stvorili u prvom delu drugog poluvremena kada su potpuno potisnuli domaćina na njegovu polovinu, pa Sampdorija jedno vreme gotovo nije ni polazila u napad.

Ipak, to je verovatno u dobroj meri bio i plan Siniše Mihajlovića, koji je goste pustio muče muku sa granitnom defanzivom svoje ekipe, pa je onda krenuo u kontranapad.

Da se situacija na terenu menja bilo je jasno posle šanse Sorijana sredinom drugog dela igre, da bi u 70. minutu nekadašnja velika nada Rome, Stefano Okaka Čuka sa manje od dva metra promašio nepromašivao nakon prekida svog tima.

Rudi Garsija je u završnici meča pokušao uvođenjem Pjanića, Destra i Iturbea, što je dodatno pokrenulo Rimljane. Ipak, da će meč biti završen bez pogodaka bilo je jasno u 82. minutu kada je Serhio Romero neverovatnom intervencijom zaustavio udarac Florencija Glavom sa samo pet metara.

Zanimljivo, Argentinac se u prvoj postavi Đenovljana našao zahvaljujući povredi Vivijana u prošlonedeljnom meču sa Kaljarijem.

Vučica je tako propustila priliku da prestigne vodeći Juventus na tabeli Serije, već se samo izjednačila sa Starom damom na čelu. Šampion Italije će sutra (15.00) protiv Palerma imati proliku da ponovo umakne Rimljanima na tri boda prednosti.

SERIJA A - 8. KOLO:

Empoli – Kaljari 0:4

/Sau 31, Avelar 37, 38pen, Ekdal 45/

Parma – Sasuolo 1:3 (0:2)

/Kasano 78 – Flokari 20, Aćerbi 23, Tajder 52/

Sampdorija - Roma 0:0

Nedelja:

15.00: Kjevo – Đenova

15.00: Juventus – Palermo

15.00: Udineze – Atalanta

18.00: Ćezena – Inter

18.00: Lacio – Torino

18.00: Napoli – Verona

20.45: Milan - Fiorentina

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.