MORA U LIGU ŠAMPIONA: Junajted bez 300 miliona evra

Izvor: Kurir, 02.Avg.2014, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MORA U LIGU ŠAMPIONA: Junajted bez 300 miliona evra

Ukoliko Junajted u dve uzastopne sezone ne izbori učešće u Ligi šampiona, gubi pravo na 30 odsto ovih sredstava, odnosno oko 283,7 miliona evra

Ukoliko Mančester junajted ne izbori dva puta zaredom plasman u Ligu šampiona, ostaće bez 300 miliona evra! Pravnu začkoljicu u sponzorski ugovor između engleskog kluba i proizvođača sportske opreme „Adidasa“ uneo je nemački gigant.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Ugovorom je predviđeno da klub sa Old Traforda zaradi 945,6 miliona evra. „Adidas“ je uspeo da ubaci klauzulu po kojoj, ukoliko Junajted u dve uzastopne sezone, počevši od 2015/2016, ne izbori učešće u Ligi šampiona, gubi pravo na 30 odsto ovih sredstava, odnosno oko 283,7 miliona evra.

Pošto je minulu sezonu završio na sedmom mestu Premijer lige, Mančester junajted ne samo da nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona već ni u Ligu Evrope. S druge strane, Junajtedu se smeši bonus od četiri miliona evra od „Adidasa“ ako osvoji Premijer ligu, Ligu šampiona ili FA kup.

(S. R.)
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.