LŠ: Tenerife je prvi šampion

Izvor: MVP.rs, 01.Maj.2017, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Tenerife je prvi šampion

Završeno je najkvalitetnije FIBA-ino takmičenje.

Domaćin Fajnal fora FIBA Lige šampiona, Tenerife, prvi je osvajač ovog takmičenja. Španski klub je u finalu nadigrao Banvit i tako došao do prvog evropskog trofeja u istoriji. Konačan rezultat je bio 63:59.

Turci su vodili samo na početku utakmice (5:3). Prvi put kada su domaći došli do vođstva, nisu ga više ispuštali. Ali, konstantno su morali da ga brane od nasrtaja svojih rivala, koji su u nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << navrata izjednačili. Ali, kada god bi to učinili, Tenerife bi odigrano dobro i nanovo se odlepio.

Duel je rešio Devin Vajt, isto iz situacije kada je Banvit pripretio i kada je smanjio zaostatak na minus tri. Na minut pre kraja, pomenuti košarkaš španske ekipe, pogodio je trojku i tako prelomio meč. Imali su gosti šansu i za preostalo vreme, ali nisu mogli da pogode.

MVP Fajnal fora je bio Marius Grigonis, koji je u finalu ubacio 18 poena. Pratio ga je upravo Vajt sa 14, uz pet asistencija. Devet je ubacio Rodrigo San Migel. Džordan Tiodor je za Banvit postigao 17 poena, uz devet skokova i četiri dodavanja, ali je opet bio skroman u šutu iz igre (7/18). Gediminas Orelik je ostvario dabl-dabl učinak, a zabeležio je po 13 poena i uhvaćenih lopti. Damian Kulig je duel završio sa 13 poena.

Iberostar Tenerife - Banvit 63:59 (16:12, 18:19, 17:15, 12:13)

Iberostar Tenerife: San Migel 9, Rikoti, Niang 6 (4sk), Basas 3, Henli, Kirksej 4, Grigonis 18, Vaskez 4 (4sk), Abromaitis (5sk), Bogris 2 (6sk), Vajt 14 (5as), Dornekamp 3 (5sk). Trener: Ćus Vidoreta

Banvit: Sonmez, Murić, Kulig 13, Gečim 3, Gokalp, Orelik 13 (13sk), Akjel, Mutlu, Vidmar 2 (5sk), Šapel 7, Korkmaz 4, Tiodor 17 (9sk, 4as). Trener: Sašo Filipovski

(foto: Basketball Champions League)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.