Đorđević: Treba da eliminišemo odbrambene greške, uhvatićemo i napadački ritam

Izvor: Blic, 27.Avg.2015, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Treba da eliminišemo odbrambene greške, uhvatićemo i napadački ritam

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije delimično je bio zadovoljan pobedom u pretposlednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo, 79:70 nad Slovenijom u Ljubljani.

"Primili smo mnogo koševa zbog pada koncentracije u našim odbrambenim konceptima. To je ono na čemu moramo da radimo periodu koji je preostao do početka Evropskog prvenstva. Ne smemo da dozvolimo da iz naših postavljenih odbrana protivnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postigne lake poene", rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije i dodao:

"Osim toga, utakmicu smo odigrali čvrsto, sa jasnom željom da iz dobre kolektivne odbrane, pravimo rezultat i to je dobro. Želja i dobar odnos prema igri bili su prisutni najvećim delom utakmice. Još par naših važnih igrača kroz minute u igri traže pravi napadački ritam i verujem da će ga do početka šampionata i dostići. Zaustavili smo igru u tranziciji slovenačkog tima i dobro odgovorili i na njihovu postavku sa dve četvorke. Treba da eliminišemo odbrambene greške koje sam spomenuo, da još više podignemo koncentraciju u odbrani. To će nam biti glavni zadatak u do odlaska u Berlin". istako je Aleksandar Đorđević, selektor reprezentacije Srbije.

Poslednji test "orlovi" će imati protiv istog rivala, u subotu u Banjaluci od 18 časova.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.