Bjelica povređen, pauza desetak dana

Izvor: RTS, 26.Apr.2015, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjelica povređen, pauza desetak dana

Srpski košarkaš i član Fenerbahčea Nemanja Bjelica van terena desetak dana. Dik Advokat od leta neće biti na klupi Sanderlenda. Milovan Vesnić zabeležio je ovog vikenda dve pobede u šampionatu centralne Evrope u Mađarskoj. Remi Paderborna i Verdera - 2:2. Keiroš ostaje selektor Irana. Ingazi odlazi iz Milana zbog loših rezultata, ali i sukoba sa fudbalerima. Nišikori odbranio titulu u Barseloni. Nanter osvojio Evročelendž. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
21.00 -Košarkaši francuskog Nantera osvojili su Evročelendž, pošto su u finalu ovog takmičenja pobedili domaći Trabzon sa 64:63 (19:17, 18:11, 16:19, 11:16).
Nanter je vodio tokom većeg dela meča, Trabzon je u finišu uspeo da se rezultatski vrati, a pitanje pobednika rešeno je u poslednjim sekundama poenima Terensa Kembela.
Kembel je sa 15 poena bio najefikasniji kod Francuza, dok su se u poraženom timu istakli Dvajt Hardi sa 16 i srpski internacionalac Novica Veličković sa 13 poena i sedam skokova.
U meču za treće mesto rumunski Rovinari pobedio je Frankfurt sa 83:80 (20:13, 16:21, 19:22, 28:24).
19.30 - Japanski teniser Kei Nišikori odbranio je titulu na ATP turniru u Barseloni, pošto je u finalu pobedio Pabla Anduhara iz Španije sa 6:4, 6:4.
Nišikori je do devete titule u karijeri, a druge ove godine, došao posle sat i 35 minuta igre.
Bilo je ovo sjajno finale, drago mi je što sam uspeo da odbranim titulu. Osećam se ovde veoma prijatno i vidimo se sledeće godine, rekao je 25 -godišnji Japanac posle meča.
Nišikori je trijumfom u Barseloni osvojio 457.550 evra i 500 ATP bodova, dok je Anduharu pripao ček od 208.600 evra i 300 bodova. 
18.00 - Članice prve himalajske ekspedicije iz Srbije uspešno su osvojile vrh Tarpu Čuli na visini od 5.663 metara, uprkos jakom zemljotresu u Nepalu, izjavio je vođa ekspedicije Dragan Jaćimović.
Prva ženska ekspedicija sutra kreće nazad u bazni kamp, a sve članice su dobro, rekao je Jaćimović, a prenosi se u saopštenju.
Osvajanje vrha Tarpu Čuli bio je i cilj osmočlane ekspedicije, koju čine šest žena iz Srbije, i po jedna iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Snažni naknadni potres jačine 6,7 stepeni po Rihteru, pogodio je danas Katmandu, dan nakon razornog zemljotresa u kome je, prema najnovijim podacima, poginulo više od 2.000 ljudi.
17.45 - Fudbaleri Paderborna i Verdera iz Bremena odigrali su nerešeno 2:2 u prvoj nedeljnoj utakmici 30. kola nemačke Bundeslige.
Paderborn je mogao da dođe i do sva tri boda, jer je bio znatno bolji rival od Verdera i vodio je sa 2:0 već u 27. minutu, ali je ekipa iz Bremena koja se bori za plasman u Ligu Evropa, stigla do izjednačenja.
Golove za Paderborn postigli su Mario Vrančić u 25. minutu i Moric Štopelkamp u 27.
Prvi gol za Verder postigao je Dejvi Zelke u 45. minutu, da bi konačnih 2:2 postavio Izet Hajrović u 75. minutu.
Paderborn je utakmicu završio sa desetoricom igrača na terenu, pošto je u 78. minutu Mihael Hajnlot dobio drugi žuti karton.
Verder posle 30 odigranih utakmica zauzima deveto mesto sa 39 bodova, dok je Paderborn 17. sa 28.
17.20 - Srpski automobilista Milovan Vesnić zabeležio je ovog vikenda dve pobede u šampionatu centralne Evrope u Mađarskoj.
Vesnić je nakon trijumfa u subotu bio uspešan i poslednjeg dana trkačkog vikenda na stazi Hungaroring.
On je ostvario najbolji rezultat na treningu i posle odličnog starta povećavao razliku iz kruga u krug sve do incidenta i izlaska na stazu vozila bezbednosti, koje ga je malo usporilo, ali ne i sprečilo da se poprne na pobedničko postolje.
Uspeo sam da zabeležim dve pobede u dva dana, krivo mi je zbog peha koji je danas zadesio Rudija, ali ovo su trke i tehnicki sport u kome na dosta činilaca ne možemo uticati. Posebno mi je drago što su u Mađarskoj dominirali vozači iz Srbije. Izostali su brzi takmičari Lotus tima iz Češke koji su ipak najavili povratak u Austriji kada će definitivno biti mnogo teže doći do bodova, rekao je Vesnić nakon proglašenja pobednika i intoniranja srpske himne na stazi Hungaroring.
17.00 - Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica odsustvovaće desetak dana sa terena zbog povrede prepona, saopštio je Fenerbahče.

Bjelica će propustiti utakmicu protiv Efesa, ali će biti spreman za fajnal-for Evrolige, koji se od 15. do 17. maja igra u Madridu. Rival ekipi Željka Obradovića biće domaći Real.
On je ove sezone prosečno postizao 11,9 poena, 8,6 skokova i skoro dve asistencije po meču.
15.30 - Portugalski fudbalski stručnjak Karlos Keiroš ipak će ostati na klupi reprezentacije Irana, uprkos tome što je pre mesec dana odlučio da napusti mesto selektora.
Keiroš je ranije objavio da ne želi više da vodi selekciju Irana jer se nalazi pod velikim pritiskom oko pozivanja igrača u nacionalni tim, ali i zbog sukoba oko plaćanja poreza.
Međutim, mediji u Iranu preneli su da će Keiroš voditi reprezentaciju do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.
On je četiri godine vodio Iran, sa kojim je bio na Svetskom prvenstvu u Brazilu, dok je ove godine eliminisan u četvrtfinalu Kupa Azije od Iraka posle penala.
Keiroš je tokom karijere bio trener lisabonskog Sportinga, Njujork Metrostarsa, Nagoje, madridskog Reala i pomoćnik u Mančester Junajtedu, a vodio je i reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Afrike i Portugalije u dva navrata.
13.00 - Mladi fudbaler PSV-a, Memfis Depaj, tvrdi da se nije tajno sastajao sa Mančester junajtedom, kako bi ugovorio transfer na Old Traford.
Nije istina da sam se sastao sa Van Galom... Ne želim da više govorim o tome. Videćemo na leto šta će se dogoditi. Ja još ništa ne znam, tako da ne mogu ništa da vam kažem, rekao je Depaj Foks sportsu.
Britanski mediji pišu da su za mladog Holanđanina zainteresovani Liverpul, Totenhem, PSŽ i Mančester junajted, a pojedini su pisali da se Luj van Gal sastao sa Depajom u jednom mančesterskom hotelu.
11.00-  Trener Milana Filipo Inzagi najverovatnije će biti smenjen zbog loših rezultata, ali i zbog toga što su fudbaleri otvoreno stali protiv njega, prenosi Korijere delo Sera.
Potpredsednik Milana Adrijano Galijani je posle jučerašnjeg poraza od Udinezea (2:1) u Seriji A razgovarao sa igračima, koji su poručili da Inzagi nije dorastao klupi "rosonera".
Predsenik Silvio Berluskoni nezadovoljan izdanjem ekipe u Udinama hteo je Inzagiju odmah da uruči otkaz, ali je posle konsultacija sa Galijanijem odlučio da mu pruži još jednu šansu.
Italijanski mediji prenose da je Inzagi praktično smenjen jer se slična situacija desila prethodnom treneru Klarensu Sedorfu kada je cela ekipa bila za njegov odlazak.
Milan se nalazi na desetom mestu na tabeli Serije A sa 43 boda.
10.30 - Holandski trener Dik Advokat napustiće na kraju sezone klupu Sanderlenda, tvrdi današnji San.
Kako se navodi, čelnici Sanderlenda ponudili su menadžeru Vest Hema Semu Alardajsu trogodišnji ugovor vredan dva miliona funti po sezoni.
Vlasnik kluba Elis Šort odlučio je da od leta imenuje menadžera na duži vremenski period i nema previše poverenja u Advokata, koji je od dolaska zabeležio samo jednu pobedu.
Advokat je sredinom marta preuzeo klupu "crnih mačaka", a prethodno je četiri meseca vodio reprezentaciju Srbije.
Sanderlend se nalazi na 18. mestu na tabeli Premijer lige sa 30 bodova, tačno ispod crte i pozicije koja vodi u drugu ligu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bjelica pauzirao desetak dana

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2015

Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica odsustvovaće desetak dana sa terena zbog povrede prepona, saopštio je Fenerbahče...Bjelica će propustiti utakmicu protiv Efesa, ali će biti spreman za fajnal-for Evrolige, koji se od 15. do 17. maja igra u Madridu. Rival ekipi Željka Obradovića...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.