Bjelica obukao Armani

Izvor: Mondo, 21.Nov.2014, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjelica obukao Armani

U gradu mode, Nemanja Bjelica demonstrirao je košarku koja je u modi i doneo drugu uzastopnu pobedu Fenerbahčeu u Evroligi.

Foto: euroleague.net

U gradu mode, najmoderniju košarku prikazao je Nemanja Bjelica.

On je domaćinu, koji nosi ime brenda modnog mogula Đorđa Armanija, sašio odelo po meri u 6. kolu Evrolige.

Emporio Armani - Fenerbahče Ulker 74:80 (23:21, 14:23, 12:18, 25:18), uz 11 poena, osam skokova, dve ukradene >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << lopte, asistenciju i blokadu našeg Nemanje Bjelice.

On je šest od 11 poena postigao u trenucima kada je Armani, predvođen američkim košarkašima Samardom Samuelsom, Dejvidom Mosom i Maršonom Bruksom, nadoknadio zaostatak od 49:62 iz treće, odnosno 63:72 sa polovine četvrte četvrtine.

U periodu kada se lomio meč i kada niko u timu Željka Obradovića nije uspevao da nađe put do koša, Bjelica je pogodio, ispostaviće se, najvažniji koš na meču, za 68:74 (1:04 do kraja). Bruks je vratio poene na drugoj strani (70:74), Bruno Ćerela pogodio samo jedno slobodno bacanje za 71:74, a onda Bjelica, 21 sekund pre kraja, bio hladan kao špricer i sa dva penala ubio svaku pomisao Italijana da će se revanširati Feneru za poraz u Istanbulu, u prvoj fazi (71:76).

Armani se nije predavao, ali su Heket i Nikolo Meli bacali "bombe" van linije 6,75, a Bjelica postavio konačnih 74:80, uz još dva ubačena penala.

Feneru je ovo druga uzastopna pobeda u Evroligi, posle one zabeležene u Nemačkoj u meču sa Bajernom. Ovi bodovi bili su neophodni Obradoviću posle dva neprijatna i prilično ubedljiva poraza, od Barselone kod kuće i Panatinaikosa u gostima.

Fenerbahče u narednom kolu dočekuje Turov, kada bi trebalo da potvrdi ovaj važan "brejk" na strani i gotovo obezbedi plasman u Top 16.

Naš Bogdan Bogdanović nije imao šutersko veče, do sedam poena stigao je uz šut 2/3 za dva i 1/6 za tri poena, uhvatio je dve lopte pod košem, ukrao još dve i podelio tri za poene saigrača. Jan Veseli igrao je kratko, 12 minuta, ali je bio veoma eksplozivan. Do devet poena stigao je, između ostalog, sa dva monstruozna zakucavanja, sve u drugoj četvrtini. Pokupio je i šest skokova.

Riki Hikman prilično je, uz Endrjua Gaudloka, gušio igru Fenera, njih dvojica izgubila su po tri lopte. Hikman je imao 14 poena, 3/5 za tri, uz pet skokova, dok je Gaudlok, nakon što je sa deset trojki iz 13 pokušaja pre sedam dana postao apsolutni rekorder Evrolige, ovog puta podbacio sa devet poena (1/2 za 3).

Pročitajte sve rezultate 6. kola.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.