Hladno pivo ili Ateist rep

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Avg.2016, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hladno pivo ili Ateist rep

Hladno pivo ili Ateist rep to mu, otprilike, dođe isto. Oba benda furaju sličan fazon, oba benda u isto vreme su rođeni, isto im teku rokerski dani i od istih bolesti su pelcovani.

Niški rovovi su bili epicentar glavnog događaja ovog vikenda na Balkanu, a verna četa đaka, radovala se njihovom nastupu u istom danu.


Ni sam ne znam odakle mi pade na pamet Desankina „Krvava Bajka“, kao asocijacija na sinoćnu lavinu dobrog zvuka, ali znam da rokenrol >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << nije bajka, nikako mrtav i da nije više na aparatima. To su me uverili i zatrpani sinoćni „rovovi“ dobrih ljudi, koji su stali u zaštitu pravih stari od nekih novih savremenih kič parada.

U prvim redovima odbrane novosadski Ateist rep, dobro poznat kolovođa srpske pank- rok scene. Ovog puta kao gost, dostojno pojačanje za nezaboravno veče. Majstori pozitivne atmosfere, sa svojim novim izdanjem „Uberlauf“ i napunjenim „šanžerom“ starih hitova bili su pun pogodak organizatora. Uz pomoć nove stvari „Momci se vraćaju grad“, Ateisti nagoveštavaju simbolično svoj povratak u Niš posle tri godine, a na samom početku uz pomoć „Zapadne Evrope“, „Pritilenda“, „HA – PU“ i „Godinu kulture“, raspaljuju paljbu po rovovima. Zatim iz rovova počinju da izlaze teško borbeno naoružanje, “Car Core“, „Warburg“ i „Trabant“, koja uspevaju da izazovu pravu „Fatamorganu“, uz „Letnji hit“ i DR „Popa“ među sinoćnim vojnicima u rovovima.

Nakon njih u borbene redove su stali stari prekaljeni borci iz Evropske unije. Posle četiri godine, ponovo na bedemu odbrane „ Hladno Pivo“, kao simbol za gašenje žeđi, relaksaciju i osveženje današnjeg čudnog vremena.

Kao i svako pivo i ovo deluje na psihu, smanjuje napetost, nervozu i stres. Tera te na dobro raspoloženje i svojim vitaminima „B“ (“Ezoterija”, ”Biološki sat“, „Dibidus“ i „Sreća“), dovodi organizam do prave eksplozije oduševljenja. Ako se prilikom toga dodaju i „Mesijevi „ driblinzi, „Može“ i „Samo za taj osećaj“, onda „Nije sve tako sivo“ onda svako „Na ovim prostorima“ ima svoje pravo na „Pravo ja“.

Sve u svemu, bilo je ovo veče za nezaborav. Puno „vojske“ u rovovima, mnogo pozitivne energije i svi u jednom stroju pođednako raspoložni i orni za invaziju dobrog zvuka. Nadamo se da sledeći put neće biti četvorogodišnnje pauze u nastupima bendova.

Odbrana od neprijatelja je neophodna neprekidno, odbrana je ključni deo našeg zajedničkog tima. Moramo ostati stalno budni.

Iz rova za Vas

Saša Marković - Gidra

Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.