Ambasador Srbije u Kairu: 7.000 kamiona čeka na severu Sinaja da isporuči pomoć Gazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2024, 09:44

Ambasador Srbije u Kairu: 7.000 kamiona čeka na severu Sinaja da isporuči pomoć Gazi

Ambasador Srbije u Kairu Miroslav Šestović izjavio je da će drugi avion humanitarne pomoći koji je Srbija uputila Gazi danas sleteti na Sinaj, ali da još ne zna kada će pomoć biti dostavljena stanovnicima Gaze jer je prelaz Rafa na granici sa Egiptom zatvoren nakon što ga je zauzela izraelska vojska.
"Očekujemo da drugi kargo let sleti u Ariš, grad koji se nalazi na četrdesetak kilometara od Rafe za otprilike četiri sata. Ariš je u ovom trenutku svetski logistički centar jer se tu nalazi i luka Ariš preko koje brodovima stiže pomoć", rekao je Šestović jutros za RTS.
Prvi avion humanitarne pomoći koji je Srbija uputila Gazi sleteo je juče na Sinaj.
Šestović je naveo da je Ariš jedino...
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Egipat stigao drugi avion humanitarne pomoći iz Srbije za stanovništvo u Gazi

Izvor: Danas, 11.Maj.2024

Drugi avion humanitarne pomoći koju je Srbija uputila stanovništvu u Gazi, stigao je danas u Egipat, a avion je dočekao ambasador Srbije u Kairu Miroslav Šestović, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije na platformi Iks (X).  

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.