LŠ - Sevilja sjajna, ali Lester ima šanse!

Izvor: Sportske.net, 22.Feb.2017, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ - Sevilja sjajna, ali Lester ima šanse!

Ekipa Sevilje danas je pokazala silu protiv Lestera, šampiona Engleske, u okviru osmine finala Lige šampiona, ali je Džejmi Vardi golom u 73. minutu meča uspeo da donese nadu Lesteru.

Sevilja je imala sve.

Posed lopte, sjajnu igru, stvarali su šanse, vodili sa 2:0... Onda je došao taj 73. minut meča, Džejmi Vardi je doneo šansu Lesteru da mogu do prolaska u narednu fazu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Dakle, nakon prve utakmice osmine finala Lige šampiona u Sevilji, Sevilja - Lester 2:1 (1:0).

Počelo je inicijativom Sevilje, Sarabia je pokušao udarcem iz daljine, ali je šutirao preko gola, da bi par minuta nakon toga Korea pao u kaznenom prostoru nakon oštrog starta Vesa Morgana, a sudija nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku.

Upravo je Korea uzeo stvar u svoje ruke, a Šmajhel mu je uhvatio "živu" loptu.

Da je raspoložen, Šmajhel je pokazao i nakon udarca Eskudera, ali je u 25. minutu morao da vadi loptu iz mreže.

Eskudero je kombinovao na levoj strani, uspeo je da se odvoji od svojih pratilaca i da uputi centaršut, i to idealan. Na njega je natrčao Pablo Sarabia, poslao loptu u nebranjeni deo mreže - 1:0.

Jovetić je imao jedan šut sa velike udaljenosti, lopta je pogodila nekog i išla je u gol, ali je Šmajhel ponovo dobro intervenisao. Bilo je to sve u prvom poluvremenu, a drugo je bilo malo zanimljivije jer su se fudbaleri Lestera trgli u poslednjih dvadesetak minuta meča.

Prvo je Vitolo sjajno ušao iza odbrane Lestera, pogodio je stativu, da bi u 62. minutu meča Sevilja povela sa 2:0.

Lopta je došla do Jovetića u kaznenom prostoru, on je prevario dva čuvara, uposlio Koreu, koji se iskupio za promašen penal, pogodio je prečku, da bi se lopta odbila u gol za 2:0.

Sve je išlo tada "na vodenicu" Sevilje, a onda nada za Lester, Džejmi Vardi uspeva da na asistenciju Drinkvotera savlada golmana Sevilje sa par metara - 2:1.

Bio je ovo prvi gol Džejmija Vardija u okviru Lige šampiona.

Sevilja je napadala do kraja utakmice, Jovetić je bio agilan, mogao je sudija i nakon njegovog pada da dosudi još jedan kazneni udarac za Sevilju, ali se to nije desilo.

Rami je pogodio prečku nakon odličnog skoka, Sevilja je imala još jednu šansu da poveća razliku, ali promene rezultata nije bilo...

Kako se približavao kraj, izgledalo je da su obe ekipe zadovoljne sadašnjim rezultatom i da jedva čekaju da se presele u Lester, gde će se rešiti pitanje pobednika ovog dvomeča.

U drugom meču današnjeg dana, Juventus je savladao Porto. Više o tom meču OVDE.

Dakle, odigrano je svih 8 mečeva u okviru Lige šampiona, slede revanši. Evo rezultata prvih mečeva:

Mančester siti - Monako 5:3

Leverkuzen - Atletiko 2:4

Porto - Juventus 0:2

Sevilja - Lester 2:1

PSŽ - Barselona 4:0

Bajern - Arsenal 5:1

Real - Napoli 3:1

Benfika - Dortmund 1:0

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

LŠ: Juventusu dovoljna tri minuta, Vardi za nadu Lestera

Izvor: N1 televizija, 22.Feb.2017

Fudbaleri Sevilje pobedili su Lester na svom terenu rezultatom 2:1, dok je Juventus sa 2:0 bio bolji od Porta na gostovanju u poslednjim mečevima prve runde osmine finala Lige šampiona...Iako se na prvi gol duže čekalo u Portugalu, viđe uzbuđenja viđeno je u Sevilji, gde je aktuelni osvajač Lige...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.