UEFA dodelila Srbiji prvo mesto u grupi pa je izbacila sa prvenstva Evrope

Izvor: Njuz.net, 24.Okt.2014, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA dodelila Srbiji prvo mesto u grupi pa je izbacila sa prvenstva Evrope

Napomena: Ova vest je šaljive prirode

NION, 24. oktobar 2014, (Njuz) – Zbog incidenata koji su se desili na utakmici Srbija- Albanija, odigranoj 14. oktobra u Beogradu, disciplinska komisija UEFA odlučila je danas da Srbiji dodeli prvo mesto u kvalifikacionoj grupi i direktan plasman na Evropsko prvenstvo, kao i da je sa tog prvenstva automatski izbaci.
UEFA je donela i odluku da se Srbija finansijski nagradi sa 500.000 evra jer je prva reprezentacija koja je izborila plasman na 15. >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << evropsko prvenstvo koje će se 2016. godine odigrati u Francuskoj, kao i da se finansijski kazni sa 500.000 evra zbog toga što je izbačena sa prvenstva.
Srbija će imati pravo i na određen kontigent ulaznica koje pripadaju svim učesnicima prvenstva, ali će zbog njenog izbacivanja navijačima naše reprezentacije te ulaznice biti uskraćene, stoji u zvaničnom saopštenju UEFA-e.
Austrijanac Tomas Partl, jedan od članova disciplinske komisije, rekao je da je Srbija dobro prošla jer je bilo predloga i da se oštrije kazni.
- Prvobitna ideja je bila da se Srbija automatski plasira u polufinale Evropskog prvenstva, pa da se tek onda izbaci – izjavio je on.
Partl je napomenuo da rezultati koje je Srbija ostvarila u kvalifikacijama neće biti poništeni, ali se neće ni računati jer bi to bilo kontradiktorno.
Soko Sokolović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.