Juve traži štopera... A niko ne školuje štopere kao Stara dama

Izvor: MozzartSport.com, 29.Jun.2016, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juve traži štopera... A niko ne školuje štopere kao Stara dama

Četiri imena na listi

Đorđo Kjelini, Leonardo Bonuči i Andrea Barzalji. Verovatno najbolji štoperski trio na planeti. Juventus je uvek znao kako sa štoperima. Bedem ispred Điđija Bufona i na Evropskom prvenstvu u Francuskoj deli lekcije, ali kako su u Torinu ozbiljno rešili da u godinama ispred nas napadnu pehar >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Lige šampiona shvatili su ova trojica nisu dovoljna. I odmak krenuli u akciju.

Četiri imena izdvojila su se kao prvi na listi želja.

Prvi je Mehdi Benatija, nezadovoljan statusom u Bajernu, a opet dovoljno svestan da pored već pomenutog trija ni u Juventusu neće imati mesto u startnih 11 osim u slučaju suspenzija ili nekih povreda. Kad je Stara dama u pitanju - navodno mu ni to ne smeta. Štaviše, najradije bi se vratio u italijanski fudbal, a kad je već tako onda je logično da želiš u najbolji klub. Juve naravno. Mediji na Čizmi, međutim, tvrde da Juve nije sasvim uveren zbog visoke cene, pa je opcija da Marokanad dođe na jednogodišnju pozajmicu sa mogućnošću otkupa.

Ipak, Benatija je i dalje prvi favorit. Preostaloj trojici daju se podjednake šanse. Tu je štoper Benfike Žardel Nivaldo Vijeira, poznatiji samo kao Žardel, koga traži i Lacio, ali svi znamo da bi Rimljani ostali kratkih rukava samo kad bi Juve zvrcnuo. Pažnju Bepea Marote privukao je i Škodran Mustafi iz Valensije, ali je on kao nemački reprezentativac već veoma skup. Doduše, jeftina nije ni treća mogućnost - Atletikov Lukac Ernandez, koji nikako da dobije šansu pored Dijega Godina i Hozea Himeneza. Otkupna klauzula - 21.000.000 evra. Previše za rezervnog štopera. Osim ako u Juventusu ne procene da je baš Ernandez pravi izbor za budućnost. Ako neko zna da iškoluje štopera onda je to baš Stara dama.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.