Siloviti Olimpijakos

Izvor: MVP.rs, 20.Okt.2016, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siloviti Olimpijakos

Pirejci su stigli do prve pobede u novoj sezoni Evrolige.

Ubedljivo od samog starta, kontrolišući prednost tokom čitavog toka meča četa, Janis Svaropulosa savladala je Anadolu Efes rezultatom 90:66 u prvom meču drugog kola Evrolige.

Susret je sjajno otvorio udarni duo Olimpijakosa. Jorgos Printezis je prvu deonicu završio sa 14 poena, a Vasilis Spanulis sa osam poena i sedam asistencija. Efes je potpuno zaustavljen u napadu, o >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << čemu najbolje govori šut iz igre gostiju 4/18, pa su Grci imali dvocifrenu prednost već nakon 10 minuta igre. U nastavku su se razigrali svi igrači domaćih. Svaki od desetorice koji su nastupili upisali su se u listu strelaca, a navijače posebno mogu da raduju dobre partije igrača iz spoljne linije Meta Lodžeskog (14p) i Erika Grina (11p).

Odličnu partiju, kao i minutažu, imao je Nikola Milutinov. On je iskoristio 21 minut proveden na parketu da zabeleži osam poena (4/7 za dva) i sedam , uzi dve ukradene lopte. Kada je ostala statistika u pitanju, pomenuti Spanulis je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 17 poena, uz devet asistencija i devet iznuđenih faulova. On je na taj način prešao brojku od 3.000 poena u elitnom takmičenju. Pratio ga je Printezis, koji je upisao 15 poena i šest skokova.

Što se tiče poražene ekipe, koju sa klupe predvodi Velimir Perasović, ubedljivo najbolju partiju pružio je Čedi Osman. Mladi krilni košarkaš meč je započeo sa klupe, ali ga to nije omelo da dođe do 22 postignuta poena i šest uhvaćenih lopti. Dvocifreni su još bili Dešon Tomas i Derik Braun sa po 10 poena.

U narednom kolu Olimpijakos će dočekati Emporio Armani, dok će turski tim imati izuzetno težak zadatak jer će im gostovati moskovski CSKA.

(foto: Euroleague)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.