Dva mesta za Francuze u Evrokupu, a možda dobiju mesto i u Evroligi

Izvor: MozzartSport.com, 19.Feb.2017, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva mesta za Francuze u Evrokupu, a možda dobiju mesto i u Evroligi

... ukoliko bude proširenja na 18 klubova

Italijani će se sledeće godine vratiti u Evrokup, a po svemu sudeći i Francuzi. Tačnije, dva francuska kluba. Tako javlja L´Ekip i ima izjavu predsednika Strazbura Marsijala Belona.

"Klubovi su odlučili da uzmu stvari u svoje ruke. Odlučili smo da dva francuska kluba igraju u Evrokupu sledeće sezone. Predsednik lige nam je potvrdio da ćemo imati dva mesta u Evrokupu", kaže Belon.

Francuska >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << košarkaška federacija je jedna od najzvučnijih kada je podrška Fiba Lige šampiona u pitanju. Ove sezone Francuski klubovi se ne takmiče u Evrokupu.

Iako klubovima preti suspenzija ako budu igrali u Evrokupu, oni su rešili da odaberu to takmičenje.

Nastup u Evrokupu je mogući način da odete u Evroligu ako osvojite takmičenje, a izgleda da se pregovara o tome da Francuzi dobiju direktno mesto u Evroligi u bližoj budućnosti.

"Za sada to ne može da bude učinjeno, ali će biti moguće ako se Evroliga proširi na format sa 18 klubova", rekao je Belon.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KAKO ĆE POSLE OVOGA REAGOVATI KSS: Francuzi i Italijani se vraćaju u Evrokup, kojim putem će naši klubovi?

Izvor: HotSport.rs, 19.Feb.2017

Francuski klubovi će od naredne sezone dobiti dva mesta u Evrokupu, a pod okrilje EKA se vraćaju i Italijani. Ukoliko dođe do proširenja Evrilige, Francuzi i tu dobijaju mesto.. . Početkom ove sezone Italijanski i Fransuki savezi su se pod pretnjanjma FIBA njihovim nacionalnim selekcijama, odlučili...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.