Tadić sa porodicama nestalih i poginulih u Oluji

Izvor: S media, 03.Avg.2010, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić sa porodicama nestalih i poginulih u Oluji

Predsednik Srbije Boris Tadić sastao se danas, povodom petnaestogodišnjice akcije "Oluja", sa predstavnicima Udruženja porodica nestalih i poginulih u Hrvatskoj i tom prilikom naglasio da se taj zločin nikada ne sme zaboraviti.

Tadić je, kako se navodi u saopštenju pres-službe predsednika Srbije, rekao da posle 15 godina treba gledati u budućnost i sa Hrvatskom rešavati probleme sa kojima se suočava većina porodica u procesu povratka.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />"Ti problemi su vraćanje stanarskih prava, obnova imovine, neisplaćene penzije, konvalidacija radnog staža, kao i problemi u procesu stambenog zbrinjavanja, nemogućnost otkupa dobijenih stanova i problemi vezani za dobijanje državljanstva i za ekonomsku održivost povratka", naglasio je predsednik, koji će sutra u crkvi Svetog Marka u Beogradu prisustvovati parastosu ubijenima u akciji "Oluja".

Članovi Udruženja nestalih i poginulih u Hrvatskoj su preneli predsedniku Tadiću da se ekshumacija tela poginulih odvija veoma sporo i upozorili da nije rešena sudbina više od 1.352 osobe koje nisu pokopane u masovnim grobnicama, od 2.100 onih koje se vode kao nestale.

Sastanku je prisustvovao predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Boris Tadić hrvatsku akciju Oluju nazvao zločinom koji se ne smije zaboraviti

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Avg.2010

BEOGRAD - Srbijanski predsjednik Boris Tadić u utorak je, u razgovoru s izaslanstvom srbijanske udruge obitelji nestalih i poginulih u Hrvatskoj, ocijenio da je vojno-redarstvena akcija Oluja zločin koji se ne smije zaboraviti, ali je istodobno pozvao da se u odnosima s Hrvatskom gleda u budućnost.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Služen parastos žrtvama "Oluje"

Izvor: B92, 04.Avg.2010, 01:16

Beograd -- U crkvi Svetog Marka služen parastos Srbima stradalim u akciji hrvatske vojske "Oluja"...Danas se navršava 15 godina od početka akcije hrvatske vojske i policije "Oluja"...U akciji hrvatskih snaga poginulo je oko 1 600 srpskih civila i vojnika, više od 1 800 ljudi još se vode kao nestali,...

Nastavak na B92...

Dueli zbog "Oluje"

Izvor: RTS, 04.Avg.2010

Hrvatski državni vrh složan u oceni da je "Oluja" kruna oslobodilačkog rata. Tadićeva izjava da je ta akcija zločin nije ništa novo, ocenila hrvatska premijerka Jadranka Kosor. Josipović za kažnjavanje svih zločina. Komšić čestitao, Radmanović kritikuje. ..Hrvatska premijerka Jadranka Kosor...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.