Crvena zvezda šampion Srbije u fudbalu!

Izvor: RTS, 03.Maj.2016, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda šampion Srbije u fudbalu!

Crveno-beli su obezbedili 27. titulu šampiona Srbije, pošto su u 34. kolu savladali Voždovac sa 1:0, dok je drugoplasirani Čukarički na svom terenu poražen od Vojvodine 2:1.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na Vračaru Voždovac sa 1:0, u 34. kolu Super lige i posle poraza Čukaričkog od Vojvodine obezbedili osvajanje nove >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šampionske titule.
Crveno-beli su pobedom napravili devet bodova prednosti u odnosu na Čukarički, tri kola pre kraja šampionata (Zvezda ima utakmicu manje).
Trijumf crveno-belima doneo je Predrag Sikimić golom u 58. minutu meča.
Zvezda je bila dominantna i napadala, dok se Voždovac branio. U prvom poluvremenu se nije desilo maltene ništa vredno pomena, osim dva šuta koja nisu ni bila u okvir gola.
Zvezda je drugo poluvreme počela nešto agresivnije, a povela je kada je napravljen prekršaj na oko 18 metara sa leve strane šesnaesterca. Luis Ibanjes izveo je taj udarac, a loptu je na zemlji dokačio Sikimić i samo je prosledio iza leđa golmanu Marku Miloševiću.

Voždovac je posle tog gola počeo da igra ofanzivnije i krenuo je u napad, ali nije stvorio prave šanse. Zvezda je tada počela da koristi dodatni prostor, ali nije pravila izgledne šanse, tako da je meč mirno priveden kraju.
Vojvodina je na Banovom brdu prekinula seriju domaćina od sedam vezanih pobeda i istovremeno donela novu titulu Crvenoj zvezdi.

Čukarički je poveo golom Saše Jovanovića u 22. minutu, da bi trijumf Vojvodini doneli Nemanja Miletić pogotkom u 66. minutu i Nemanja Trujić u 83. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vojvodina prekinula seriju Čuke i donela Zvezdi titulu

Izvor: Beta, 03.Maj.2016

Fudbaleri Vojvodine pobedili su danas u gostima posle preokreta Čukarički s 2:1 u 35. kolu Super lige Srbije, prekinuli seriju domaćina posle sedam uzastopnih pobeda i doneli titulu Crvenoj zvezdi.Čukarički posle današnjeg poraza zauzima drugo mesto sa 36 bodova, dok je Vojvodina četvrta sa 30....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.