Pukla petarda u Zemunelu! Dejan Joveljić puštao kišu i het-trikom odveo Zvezdu na prvo mesto!

Izvor: MozzartSport.com, 24.Apr.2016, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pukla petarda u Zemunelu! Dejan Joveljić puštao kišu i het-trikom odveo Zvezdu na prvo mesto!

Crvena zvezda dvaput stizala prednost Partizana i na kraju slavila u večitom derbiju omladinaca - 5:2

Kakav derbi, strašan derbi! A posle njega Crvena zvezda na vrhu tabele Omladinske lige Srbije. Kao u delu ''Ples po kiši", skoro sve je bilo poezija u izvedbi crveno-belih, koji su rezultatski ponizili večitog rivala u njegovoj kući i prestigli ga u trci za mesto koje vodi u Ligu šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << - 5:2.

Po kišovitom vremenu učenici trenera Nebojše Stamenkovića "iznikli" su iz trave "Zemunela", dva puta stizali prednost domaćina i dosadašnjeg lidera, a onda ga poput boksera, aperkatom, direktom i krošeom, poslali na patos, za veliko slavlje gostiju i uzdah u taboru domaćina:

"Ovakav poraz, da nam neka Zvezdina generacija da pet komada na našem terenu, ne pamtimo".

Meč će posebno upamtiti Dejan Joveljić. Sjajni špic tima sa Marakane postigao je het-trik i opravdao reputaciju jednog od najvećih bisera koje neguje Zvezda. Uz bitnu napomenu: reč je o detetu rođenom 1999. godine, zapravo je kadet, a pošteno se ne samo rvao, nego nosio na leđima skoro celu odbranu rivala i zadavao joj fatalne udarce.

Iako se činilo da će biti poptuno drugačije.

Predvođen "pojačanjem" iz prvog tima, Veljkom Birmančevićem, Partizan je prvih pola sata odigrao kao u transu. Posebno u ofanzivi. "Leteli" su terenom crno-beli, stvarali šanse i uspeli da iskoriste dve, koje bi u većini utakmica značile i pobedu. Prvu, preko Stefana Ilića koji je iskoristio sjajan centaršut Marka Čubrila sa leve strane za inicijalno vođstvo, potom i Save Petrova za 2:1, kad se snažni napadač, posle odlične akcije celog tima, namestio u položaj koji mu je garantovao da će loptu da smesti u ćošak gola Aleksandra Stankovića.

Činilo se, da prednost stečenu hitrim akcijama Parni valjak ne može da ispusti pogotovo što je u međuvremenu Stefan Ilić uzdrmao prečku, pa su pojedinci ushićeno komentarisali igru čete Darka Tešovića:

"Kako je krenulo daćemo im pet".


Umesto tih najava, do pet je brojala Crvena zvezda. Ne samo da stigla zaostatak, nego i "okrenula" meč u svoju korist, zahvaljujući pre svega Dejanu Joveljiću. Možda je često igrao daleko od gola, ali kad god bi ušao u kazneni prostor demonstrirao bi golgeterski njuh nalik Marku Panteliću i za tili čas, instiktom pravog centarfora, poništio prednost domaćina.

Zvezda se, ipak, nije oslanjala samo na Joveljića. Imali su puleni Nebojše Stamenkovića osnova da loptu guraju uglavnom na levu stranu, gde je osovina Stefan Cvetković - Luka Ilić pravila ogromne probleme Partizanovoj odbrani. Naposletku kreirala i akciju za potpuni preokret. Cvetković je izveo korner, Ilić mu odložio loptu, a "sedmica" crveno-belih evrogolom sa 25 metara iskosa doneo prvu prednost gositma i posle asistencije za izjednačenje Joveljiću nagovestio da je igrač za Zvezdinu budućnost.

Dva brza gola Zvezde početkom nastavka, još jedan Joveljićev i mat Luke Ilića - takođe godinu dana mlađeg od ove generacije - značili su da tim sa Marakane može da počne da slavi, iako je na obe strane do kraja bilo prilika za još koji potez koji bi zagrejao oko 400 pokislih navijača.

Ovom pobedom, Crvena zvezda je izbila na čelo tabele Omladinske lige Srbije, ima 49 bodova, jedan više od Partizana, dok su OFK Beograd i Vojvodina na koti 47, s tim da Romantičari i Novosađani svoje mečeve 24. kola igraju kasnije.

Trka za mesto koje vodi u Ligu šampiona omladinaca odavno nije bila ovako interesantna.

-------------------------------------

OMLADINSKA LIGA SRBIJE, 24. KOLO

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 2:5 (2:3)

/Ilić 16, Petrov 32 - Joveljić 23, 33, 53, Cvetković 40, Ilić 55/

Sportski centar Zemunelo

Gledalaca: 400

Sudija: Momčilo Marković (Beograd)

PARTIZAN: Marković, Cucin, Stojić, Domić, Čubrilo, Birmančević, Dimitrić, Čermelj, Petrov, Todorović, Ilić. Igrali su još: Markišić, Kukolj, Avram, Radojković. Trener: Darko Tešović.

CRVENA ZVEZDA: Stanković, Tomac, Jovanović, Stanković, Milić, Pejović, Cvetković, Đurić, Joveljić, Ilić, Romanić. Igrali su još: Uroš Račić, Petrović, Panović. Trener: Nebojša Stamenković.

Tekst i foto: Aleksandar Joksić
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

''PETARDA'' u ''Zemunelu'' - Joveljić NAPUNIO mrežu Partizana!

Izvor: Sportske.net, 24.Apr.2016

Crvena zvezda se od danas i u omladinskoj konkurenciji nalazi blizu plasmana u Ligu šampiona! Partizan dotučen u drugom poluvremenu!..Derbi 24. kola Omladinske lige Srbije odigran je u nedelju u ''Zemunelu'', gde je Crvena zvezda kao gost deklasirala ekipu Partizana sa 5:2 i preuzela prvo mesto na...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.