Od kratkoročnog rešenja do čoveka odluke! Osporavanjima je došao kraj (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2016, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od kratkoročnog rešenja do čoveka odluke! Osporavanjima je došao kraj (VIDEO)

Navijači Crvene zvezde uglavnom u nekim drugim igračima vide potencijalne heroje u jurišu na pobedu, ali je protekle noći to bio Marko Simonović

Ako želiš pobedu na gostovanjima, moraš da pozoveš Marka Simonovića. Jedan od možda i najosporovanijih igrača u ekipi Dejana Radonjića, čak i od onih najvernijih navijača Crvene zvezde, protekle noći je još jednom pokazao da je neko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na koga sadašnja generacija srpskog šampiona može i mora da se osloni. Kada je izgledalo da bi beogradski tim mogao da doživi pravu krastrofu u Istanbulu, u igru je ušao srpski reprezentativac i razliku koja je u jednom trenutku išla i na 14 poena, za 15 minuta igre sveo na „nulu“.

Ali, to nije bio onaj Simonović, koji se oslanja samo na šut za tri poena i bespoštednu borbu u odbrani, bio je to jedan od najraznovrsnijih igrača u ekipi Dejana Radonjića, koji je svojom energijom, ulascima pod koš, istrčavanjem kontri i zakucavanjima, pravio i napravio razliku na dvorani Abdi Ipekči. Bio je onaj igrač koji je nedostajao crveno-belima na otvaranju sezone, neko ko bi zadao fatalan udarac Darušafaki u trenucima kada se hvatala za slamku spasa u dvorani Aleksandar Nikolić.

Simonović je sinoć, baš kao i pre nešto više od godinu dana u Strazburu, bio faktor iznenađenja u sprskom timu. Tada je sa 18 poena postavio lični rekord po broju ubačenih poena u Evroligi, a protekle noći je tu granicu pomerio na 23. Rekordna je bila i cifra indeksnih poena (24), za šta je bio odgovoran odličan procentat šuta (4/6 za dva, 4/6 za tri), ali i skokovi (četiri), odnosno ukradena lopa.

Serdar Marko i crveno-bela vojska posle drame osvojili Istanbul! (VIDEO)

Simonović je prošle godine prvo potpisao kratkoročan ugovor i bio neko ko je trebalo da „zakrpi rupe“ u Zvezdinom timu, a kasnije je bio jedan od igrača koji su izneli najveći teret u sezoni. Kao neko u koga Radonjić tokom čitave karijere ima veliko poverenje, nije izneverio ni ostankom u klubu ove sezone, što je najbolje pokazao sinoćni meč. Čini se da mu uloga igrača iz senke ili „džokera“ u ekipi Dejana Radonjića u potpunosti odgovara. Predstavljao je veliko iznenađenje i za Ergina Atamana, jer je sa pozicije „četiri“ unosio veliki nemir u domaći tim, a sasvim sigurno i ono pozitivno za navijače Crvene zvezde, koji uglavnom u nekim drugim igračima vide potencijalne heroje u jurišu na pobedu.

Da i samom Simonoviću više prijaju gostujući parketi u Evroligi i uloga iz drugog plana pokazuje i činjenica da je devet od deset najboljih i najefikasnijih partija odigrao na strani, ali ova sinoćna je premašila kompletan dosadašnji učinak. Možda to na prvi pogled ne deluje tako, ali iskusni šuter je i prošle sezone bio jedan od statistički najuspešnijih igrača Crvene zvezde. Po ukupnom indeksu uspešnosti bio je peti igrač crveno-belih u Evroligi sa 159 indeksnih poena, a više od njega imali su samo Majk Cirbes (385), Kvinsi Miler (356), Stefan Jović (262) i Vladimir Štimac (230). Sličan odnos snaga bio je i u ABA ligi.

Može se desiti da u narednim mečevima, kao i prethodnih sezona, Simonovićev učinak bude drastično slabiji, ponakad i mizeran, ali se čini da je utakmica sa Galatasarajem pokazala da ovaj tim Crvene zvezde uvek može da izvuče „keca iz rukava“, a to je prošle noći bio Marko Simonović.



NAJBOLJE PARTIJE SIMONOVIĆA U EVROLIGI:

SEZONA 2013/2014:

Lokomotiva Kubanj (u Krasnodaru) - 12 poena, 4/5 za tri - indeks 14

SEZONA 2015/2016:

Real Madrid (u Madridu) - 12 pena, 3/4 za tri, četiri skoka - indeks 17

Bajern Minhen (u Minhenu) - 15 poena, 3/3 za dva, 3/4 za tri - indeks 16

Strazbur (u Strazburu) - 18 poena, 5/9 za tri, četiri skoka - indeks 16

Fenerbahče (u Istanbulu) - 15 poena, 5/8 za tri - indeks - osam

TOP 16:

Unikaha (u Beogradu) - 12 poena, 4/6 za tri - indeks 14

Fenerbahče (u Istanbulu) - 10 poena, 2/2 za dva, 1/2 za tri - indeks 14

Unikaha (u Malagi) - 12 poena, 4/7 za tri - indeks sedam

PLEJ-OF:

CSKA (u Moskvi) - 14 poena, 3/7 za tri - indeks 13

SEZONA 2016/2017:

Galatasaraj (u Istanbulu) - 23 poena, 4/6 za dva, 4/6 za tri, četiri skoka - indeks 24

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.