Mitrović: Značaj meča i neuobičajen ambijent uticali na pad u drugoj četvrtini

Izvor: Sportal.rs, 28.Nov.2014, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović: Značaj meča i neuobičajen ambijent uticali na pad u drugoj četvrtini

Kapiten Crvene zvezde Telekom Luka Mitrović izjavio je posle meča sa Neptunasom da su važnost utakmice, kao i neuobičajen ambijent u Areni, doveli do velikog pada u igri crveno-belih u drugoj deonici, kada su gosti serijom 19:0 zabrinuli Beograđane.

- Težak meč kakav smo i očekivali iz više razloga. Pre svega zbog značaja utakmice i za nas i za njih, jer se znalo da bi pobeda i jednima i drugima otvorila vrata >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Top 16 faze. Neuobičajen ambijent je bio za Arenu, tako da je to učinilo ovaj meč još težim što se videlo u prvom poluvremenu, gde smo mi nakon odličnog starta i odlične odbrane napravili ranu prednost koja nas je uspavala.

Igra Zvezde kao da se raspala u drugoj polovini druge deonice. Srećom, u nastavku meča, od samog starta trće četvrtine, pa sve do samog kraja, stvari su postavljene na svoje mesto.

- Prestali smo tada da igramo odbranu, prestali smo da trčimo i iskusna ekipa kao što je Neptunas, i pre svega kvalitetna, uspela je to da kazni. Počeli su da ubacuju nešto što nisu do tada i okrenuli rezultat u svoju korist. U svlačionici smo napravili dogovor da se drugo poluvreme otvori kao što smo otvorili prvo, ali bez tih "žutih minuta" u igri. Odigrali smo drugu poluvreme stvarno fantastično, primili 25 poena i na kraju zasluženo ubedljivo slavili.

Igra ekipe Dejana Radonjića u periodu kada su "lomili" Litvance bila je pesma. Iz granitne odbrane rađala se dobra tranzicija, efektne završnice, zakucavanja...

- Težili smo da to drugo poluvreme odigrmao u kontinuitetu, bez padova, i stvarno je bilo tako. Jer kad smo napravili desetak poena razlike nismo stali da igramo, što je bilo veoma značajno u tom momentu. Digli smo prednost. Onda nam je bilo lakše igrati i mirnije smo priveli meč kraju.

Više fotografija iz duela u Beogradu možete da pogledate u našoj GALERIJI.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.