Izvor: Politika, 23.Sep.2014, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović menja tim za Kup

Trener Crvene zvezde očekuje pobedu večeras protiv Borca (19 č), ali mu se ne sviđa što će u narednom kolu ponovo da igra s istim protivnikom

Imperativ svih u Ljutice Bogdana je odbrana titule prvaka države, a eventualno osvajanje Kupa Srbije bi dodatno ulepšalo slavlje. „Crveno-beli” su poslednji put do pehar u ovom takmičenju došli u Kruševcu 2012, a u finalu su savladali današnjeg rivala Borac iz Čačka sa 2:0. Želja trenera Crvene zvezde Nenada Lalatovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je da ovaj uspeh ponovi, a prvi preduslov je da večeras (19 č) slavi na svom stadionu:

– Nemamo pravo na grešku, jer u ovom takmičenju nema popravnog. Moramo maksimalno ozbiljno da shvatimo utakmicu protiv Borca i da ne dozvolimo iznenađenje. Za mene su Čačani hit dosadašnjeg dela sezone, sakupili su osam bodova, ekipa su koja zna da igra na rezultat, imaju dobrog trenera i nekoliko iskusnih fudbalera.

Lalatović je najavio da će na ovoj utakmici pružiti priliku igračima koji su ređe igrali:

– Svi igrači treba da dobiju šansu, a protiv Borca će je dobiti i neki fudbaleri koji nisu mnogo igrali u prvenstvu. Naravno, ne možemo da menjamo sedmoricu-osmoricu, ali biće sigurno tri-četiri promene.

Trener Zvezde je dodao da mu se ne dopada što će njegov tim za samo pet dana dva puta igrati sa istim protivnikom, pošto bi za vikend trebalo da gostuje u Čačku:

– To je otežavajuća okolnost za nas, teško je pobediti isti tim dva puta za samo pet dana.

Bek Marko Petković je istakao da će on i njegovi saigrači dati sve od sebe da pobedom otpočnu takmičenje u Kupu:

– Zadovoljan sam i svojom igrom i igrom ekipe, ali mislim da mogu i možemo još bolje. Trudiću se da budem još bolji u nastavku sezone.

F. M.

-----------------------------------------

Zvezda favorit, ali se Borac ne predaje

Trener čačanskog Borca Bogić Bogićević je istakao da je Crvena zvezda favorit u današnjem duelu, ali da on i njegovi igrači u Beograd ne dolaze sa belom zastavom:

– U dosadašnjem delu prvenstva smo pokazali da možemo ravnopravno igrati sa svim rivalima, pa ne vidim nijedan razlog da tako ne bude i sada. Naš rival će sigurno imati veći pritisak, a mi u ovakvom sistemu takmičenja samo možemo da profitiramo. Očekujem lepu i neizvesnu fudbalsku predstavu i nadam se da ćemo se u najlepšem svetlu predstaviti beogradskoj publici.

objavljeno: 24.09.2014
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Kruševac

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.