Fantazi ABA liga - Možeš li da staneš na crtu najboljima? (foto)

Izvor: Sportske.net, 28.Sep.2016, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantazi ABA liga - Možeš li da staneš na crtu najboljima? (foto)

Višemesečno iščekivanje je konačno završeno, a paralelno sa početkom nove košarkaške sezone u ABA ligi startuju i najbolji fantazi turniri koje je za vas pripremila FantasyNova.

Nepunih pet meseci nakon trijumfa Crvene zvezde mts u trećem meču prošlosezonske finalne serije plej-ofa ABA lige došao je red da na košarkaškim terenima u regionu ponovo počnu nadmetanja klubova iz bivše Jugoslavije.

Početkom nedelje najavili smo da ćete i ove sezone moći >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da uživate u najboljim fantazi turnirima koje za sve nas organizuje FantasyNova. Najavu sezone i više informacija koje se tiču tehničkih detalja vezanih za ulazak u igru možete pronaći OVDE!

Kao što smo vam predočili u prethodnom tekstu, vreme je da zajedničkim snagama dođemo do idelanog tima koji bi mogao da nam donese dobru zaradu, a ne sumnjajte da ćemo se sjajno zabaviti.

Pre nego što krenemo sa predlozima za sastav našeg prvog (n)ovosezonskog tima u Fantazi ABA ligi, podsetićemo se šta je FantasyNova ponudila od turnira kada je prvo kolo regionalnog takmičenja u pitanju.

Foto: fantasynova.rs



Kao što možete da vidite, pred vama je šest turnira na kojima uz malo uloženog možete da zaradite fine svote novca, a specijalitet "kuhinje" je mesečno takmičenje koje je POTPUNO BESPLATNO i koje jednostavno morate da probate.

Više informacija o tome kako funkcioniše mesečno takmičenje i zašto je u mesecu pred nama podeljeno na OKTOBAR 1 i OKTOBAR 2 naći ćete OVDE!

Sada možemo da pređemo na stvar, a počinjemo od podsećanja na raspored odigravanja i parove prvog kola regionalne košarkaške lige.



ABA liga j.t.d. - 1. kolo:




četvrtak (29. septembar)


Zagreb: Cedevita - Budućnost VOLI (19.00)

Sremska Mitrovica: Mega Leks - Union Olimpija (21.00)

petak (30. septembar)

Beograd: Crvena zvezda mts - MZT Skoplje (19.00)

Zadar: Zadar - FMP Železnik (21.00)

subota (1. oktobar)

Novo Mesto: Krka - Karpoš Sokoli (17.00)

Bar: Mornar - Partizan NIS (19.00)

nedelja (2. oktobar)

Laktaši: Igokea - Cibona (17.00)

Jasno je da nas najteži posao kod sastavljanja tima čeka na početku sezone jer su klubovi učesnici ABA lige napravili drastične promene u svojim rosterima i nema sumnje da će vas pojedina imena iznenaditi.

Savet je da na startu takmičenja ne pravite previše eksperimenata i da na osnovu onoga što se moglo videti u prethodnoj sezoni, ali i tokom pripremnih utakmica, oformite ekipu sa kojom ćete krenuti u sakupljanje poena.

Kad smo kod toga, podsećamo vas da je broj indeksiranih poena koje igrač sakupi na meču broj poena koji se računa u vašem fantazi timu.

Foto: fantasynova.rs

Ukoliko budete pratili naše savete sigurno vam se neće desiti da u svoj tim uvrstite igrače koji su povređeni ili one čiji je nastup pod znakom pitanja, a u ponudi nećete uvek naći takve smernice.

Dakle, u prvom kolu zaobiđite: Suada Šehovića (Budućnost VOLI), Nemanju Gordića (Budućnost VOLI), Tonija Katića (Cedevita), Džejmsa Robinsona (Igokea), Klemena Kužnika (Krka), Stefana Glogovca (Mega Leks), Ognjena Čarapića (Mega Leks), Marka Mugošu (Mornar), Branislava Ratkovicu (Partizan NIS), Aljaža Stopara (Union Olimpija), Semena Šaškova (Union Olimpija), Nika Dragana (Union Olimpija), Lovrea Bašića (Zadar) i Ivana Vraneša (Zadar).

Pod znakom pitanja je nastup Imrana Polutka (Krka), Mihaila Radunovića (Mornar), Kola Dikersona (Mornar), Đorđa Drenovca (MZT Skoplje), Marka Simonovskog (MZT Skoplje) i Mirka Mulalića (Union Olimpija), pa vam toplo preporučujemo da i njih zaobiđete.

PLEJMEJKER (PG)

Naš izbor je pao na plejmejkere Partizana i Crvene zvezde mts a razlozi su sledeći. Završnicu pripremnog perioda obeležile su odlične igre Vilijama Hačera (6.20), a kako Aleksandar Džikić u Baru ne može da računa na Branislava Ratkovicu očekujemo da Amerikanac dobije pozamašnu minutažu i da je iskoristi na adekvatan način.

Reprezentativac Srbije Stefan Jović (6.80) na startu sezone predstavlja jedini pravi izbor Dejana Radonjića na poziciji plejmejkera i verujemo da će Nišlija svojim asistencijama razigravati saigrače i sakupljati poene. Teško da će Nikola Rebić dobiti veću šansu, prvo je kolo a MZT nije nimalo naivan rival.

Za isti novac koji bi uložili u Jovića i Hačera možete da dobijete Markusa Vilijamsa (6.00) ili Dejvida Stoktona (5.80) a značajno jeftinija varijanta krije se u redovima MZT-a. Reprezentativac Holandije Šarlon Kluf (4.60) mogao bi da bude odlično rešenje bez obzira što tim iz Skoplja gostuje aktuelnom šampionu.

BEK (SG)

Jasno je da za dobro izbalansiran tim morate da pravite i uštede, a mi smo se "kockali" na pozicijama beka šutera i druge "četvorke".

Ako "pucate" na bekove sa jakom cenom koji na prvi pogled deluju kao sigurna opcija, onda i sami možete da zaključite da dobar izbor predstavljaju Čarls Dženkins (6.60), Marko Gudurić (6.60) ili Džej-Ar Rejnolds (6.40) ali mi imamo nešto jeftinije predloge.

Mornar iz Bara u svojim redovima ima Amerikanca koji igra na poziciji beka i koji bi trebalo da bude pokretač ekipe koja debituje u ABA ligi. Crnogorski sastav dočekuje Partizan i izbor Antabije Volera (5.00) predstavlja rizik ali smo mi spremni da ga preuzmemo.

Još jeftinije varijante za poziciju beka kriju se u podgoričkoj Budućnosti i Igokei a u pitanju su Nemanja Vranješ (3.60) i Brendon Fortenberi (4.00). Prvonavedeni je u prethodnoj sezoni "kidao" u dresu Sutjeske, sada će imati manje prostora u Budućnosti što je jedan od razloga zašto ga nismo stavili u tim.

KRILO (SF)

Ovo je pozicija na kojoj nismo imali nikakve dileme i verujemo da smo napravili dva odlična izbora bez obzira na to što je u opticaju mnogo kvalitetnih igrača.

Prva opcija na krilu biće nam novajlija iz redova Cedevite Skoti Hopson (7.20) koji je dominirao u pripremnom periodu a i cena ukazuje na to da se radi o izuzetno kvalitetnom igraču.

Na poziciji krila pojačali smo se i Markom Lukovićem (6.20) koji je prošle godine igrao za MZT, a u novoj sezoni nosi dres Krke. Ne potcenjujemo Karpoš Sokoli ali Krka ne bi smela da ima problema sa novajlijom u ligi, a upravo od Marka Lukovića očekujemo najviše jer je bio nosilac igre na pripremama.

Najskuplja moguća opcija je kapiten Mega Leksa Rade Zagorac (8.20) koji vam takođe stoji na raspolaganju, dok vam ne savetujemo Frenklina Robinsona (4.80) iz Partizana zbog toga što je propustio dobar deo pripremnih mečeva baš kao ni Suada Šehovića (4.80) koji je pod znakom pitanja za duel sa Cedevitom.

KRILNI CENTAR (PF)

Kada pogledate ponudu videćete da Crvena zvezda mts i Partizan NIS na pozicijama četvorke imaju sjajne pojedince pa slobodno možete da posegnete za nekim od njih.

Naša odluka je da ove nedelje na poziciji krilnog centra uparimo igrače Mega Leksa i Igokee. Francuz Alfa Kaba (6.80) ima potencijal da donese veliki broj poena posebno jer Mega Leks igra protiv desetkovane Olimpije. Druga opcija u našem timu biće jedina "četvorka" Igokee Strahinja Mićović (4.00) koji je blistao protiv Mornara u prvom meču kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona.

Bivši mladi reprezentativac Srbije Dragan Labović (6.00) možda može da bude dobar izbor. On će kod Siniše Matića sigurno imati dovoljno prostora u makedonskom Karpošu.

CENTAR (C)

Mnogo puta smo u prethodnoj sezoni pokazali kako sparivanje dva vrhunska centra donose velike šanse da stignete do nagrade, ali smo ovoga puta u tim uvrstili samo jednu "peticu".

Izbor je pao centra Cibone Anta Žižića (7.80) u kojeg se uzdamo i ove sezone. Nećete pogrešiti ni sa Ognjenom Kuzmićem (7.40) ili Mirom Bilanom (8.00), a od nešto jeftinijih savetujemo Đorđa Majstorovića (5.80), Uroša Lukovića (5.20) ili iskusnog Jurea Lalića (5.00).

Predloge ste dobili, sigurni smo da imate svoje pikove, a naš tim koji vam stavljamo na crtu izgleda ovako:

Ako ne verujete nama, tu je i tim Miška Ražnatovića, iskopirajte ga ili probajte da mu parirate. Bitno je da igra konačno počne i da se dobro zabavimo. Za one najbolje tu je i garantovana zarada, ali SAMO za one STARIJE od 18 godina!

Još jednom podsećanje da je prijavljivanje moguće na sajtu fantasynova.rs!

Srećan početak!

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.