Delije hakovale Vošin tviter! (foto)

Izvor: Sportske.net, 01.Dec.2015, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Delije" hakovale Vošin tviter! (foto)

Retko smo u prilici da posvedočimo hakerskim napadima na društvene mreže fudbalskih klubova u Srbiji ali je u utorak zabeležen napad na tviter profil FK Vojvodine.

Hakerski napadi na sajtove ili profile na društvenim mrežama uobičajena su stvar ali svakako nije nešto na šta smo navikli kada je fudbalska scena u Srbiji u pitanju.

Zvaničan tviter nalog fudbalskog kluba Vojvodina iz Novog Sada večeras je "napadnut" od strane osobe koja, reklo bi se, navija za >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Crvenu zvezdu.

Oko 22 časa pojavio se tvit koji nije ukazivao na to da se radi o hakerskom napadu.

"Ovo je smešno :) sledeći korak je fkvojvodina.rs :) idemoooooo" napisano je od strane hakera.

Već u sledećem trenutku postalo je jasno da se radi o hakerskom napadu pošto je se na zvaničnom tviter nalogu FK Vojvodina pojavio poklič "Zvezda mi je sve!" uz link ka poznatoj pesmi beogradskih crveno-belih.

Poslednja od tri poruke koju je ostavio "nezvani gost" predstavlja upozorenje da bi sajt FK Vojvodina mogao da bude hakovan.

"Sajt vam ne nezaštićen :D idemo korak po korak :D" napisao je onaj ko je preuzeo kontrolu nad tviter nalogom FK Vojvodina.

Nakon dvadesetak minuta administrator je obrisao sporne tvitove a pogledajte i sami kako je to izgledalo:

Screenshot: twitter.com/FKVOJVODINA1

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.