Marija Obradović se izvinila građanima i SRS-u

Izvor: RTS, 12.Avg.2016, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marija Obradović se izvinila građanima i SRS-u

Predsednica Glavnog odbora SNS-a Marija Obradović izvinila se svim građanima Srbije, poslaničkoj grupi SRS-a i njihovim predstavnicama u Odboru za spoljne poslove zbog, kako je navela, svog nedoličnog rečnika na današnjoj sednici tog parlamentarnog tela.
"Iako sam bila isprovocirana ponašanjem poslanica SRS-a, koje su sve vreme blokirale rad sednice Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i planski onemogućavale diskusiju po utvrđenom dnevnom redu, smatram da je takav moj rečnik neprikladan i svakako neprihvatljiv", navela je Obradovićeva u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.
Obradovićeva je navela da će, kao i do sada, nastaviti da se bori za dostojanstvo Skupštine i da štiti ugled predstavničkog tela svih građana Srbije.
Sednicu Odbora za spoljne poslove ranije danas je obeležila žustra rasprava Marije Obradović (SNS) i Nataše Jovanović (SRS), a potom je nastavljena i u skupštinskoj sali.
Jovanovićeva se na sednici Odbora izjavila da su konsultacije za predsednika i zamenika predsednika tog odbora zakulisne, na šta joj je Obradovićeva odgovorila: "Vi da vodite spoljnu politiku. Ovde ste pozvani da glumite majmune i zabavljate narod."
"Moguće je da sam pogrešila kad sam izgovorila tu reč na sednici Odbora i da to nije primereno ovako visokom domu, a naročito ne poslaniku. Ali ja sam u tom trenutku izgovorila glasno ono što su svi mislili", rekla je Obradovićeva tokom skupštinske rasprave.
Dodala je da radikali zloupotrebljavaju Poslovnik i da to što imaju toliko prostora u medijima je za Fakultet političkih nauka, ili neku drugu vrstu nauke koja izučava fenomene.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.