Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šinvoz": umesto slepog koloseka - možda novi vagoni

ZRENJANIN - Predstavnik Odbora poverilaca zrenjaninske kompanije u stečaju za remont šinskih vozila "Šinvoz", Žana Tanasković, najavila je danas će do kraja ove nedelje zrenjaninskom Trgovinskom sudu biti predat plan reorganizacije tog preduzeća.

Ako plan bude usvojen, u "Šinvoz"u će ponovo biti pokrenuta proizvodnja, a veliki broj radnika vraćen na posao. Poverioci nameravaju da zadrže kompletnu imovinu fabrike i nastave dosadašnju poslovnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << delatnost.

Najveći poverioci "Šinvoz"a su firme i Logistic.

Datum pokretanja proizvodnje nije poznat, ali, kako je za Betu navela Tanasković, praksa je da plan reorganizacije počinje da se sprovodi dva meseca posle dostavljanja sudu.

U "Šinvoz"u je pre pokretanja stečaja bilo 470 zaposlenih, ali je oko 60 imalo status tehnološkog viška. Stečaj je uveden krajem prošle godine, posle neuspešne privatizacije fabrike.

Tanasković je rekla da postoji mogućnost da "Šinvoz" započne saradnju sa nekoliko inostranih kompanija.

Potpisan je sporazum o namerama sa španskom železnicom, tako da će u Zrenjaninu najverovatnije biti remontovano 30 vagona iz Španije, a pregovara se i o tome da "Šinvoz" servisira tramvaje koje proizvodi kompanija Simens.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.