Određen pritvor Goranu Kneževiću

Izvor: B92, 04.Okt.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Određen pritvor Goranu Kneževiću

Beograd -- Istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu pokrenuo je istragu i odredio pritvor gradonačelniku Zrenjanina Goranu Kneževiću.

Kako je rekao njegov advokat Krsto Bobot, saslušanje Kneževića počelo jutros u 8:30 i trajalo do 13 sati. Kako B92 nezvanično saznaje, četvoro od 11 osumnjičenih biće pušteno iz pritvora i oni će se braniti sa slobode

Knežević je uhapšen zajedno sa još 10 osoba 1. oktobra, a zahtev za sprovođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istrage tereti ih za više krivičnih dela malverzacija sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu.

Knežević je, kako je kazao advokat, izneo odbranu "negirajući da je počinio bilo koje delo koje mu je zahtevom za sprovođenje istrage stavljeno na teret".

Bobot je najavio da će, po prijemu rešenja kojim se određuje pritvor Kneževiću, uložti žalbu.

Knežević (Beta, arhiva)

Kneževićev branilac Vićentije Darijević ranije je izjavio Tanjugu da je istražni sudija pre ponoći saslušao četvoricu osumnjičenih.

On je rekao i da je tokom noći saslušan i njegov drugi branjenik, bivši predsednik tenderske komisije SO Zrenjanin Bratislav Tomić, koji je u odbrani negirao da je počinio dela koja su mu stavljena na teret.

Goran Knežević i još 11 osoba osumnjičeni su za malverzacije sa zemljištem i javnim nabavkama.

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal traži i da bude određen pritvor zbog sprečavanja bekstva, uticaja na svedoke i težine krivičnog dela.

Pre početka saslušanja, tužilaštvo je podnelo zahtev za sprovođenje istrage u kome se navodi da je 12 osoba, predvođenih Goranom Kneževićem, osumnjičeno za zločinačko udruživanje, primanje i davanje mita.

Saslušanje je počelo juče, a do sada je saslušano četvoro osumnjičenih. Prvookrivljeni Goran Knežević će, prema rečima njegovog advokata Vićentija Darijevića, najverovatnije biti saslušan poslednji.

Pritvor i Grguru i Raciću

Istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu doneo je rešenje o pokretenju istrage i odredio pritvor do 30 dana vlasniku novosadske agencije za fizičko tehničko obezbeđenje "Gvozden" Uglješi Grguru i službeniku te agencije Vladanu Raciću, osumnjičenima za malverzacije sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu, izjavio je njihov advokat Vladan Horovic.

Horovic je danas rekao i da je istražni sudija odbacio predlog Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal da se pritvor odredi radnici agencije "Gvozden" Biljani Stajkić, te je ona puštena da se brani sa slobode.

On je napomenuo da će advokati na rešenje istražnog sudije kojim je Grguru i Raciću određen pritvor uložiti žalbu u roku od 24 sata od donošenja rešenja.

Jedanaestočlana grupa uhapšena je 1. oktobra, a zahtev za sprovođenje istrage tereti ih za više krivičnih dela malverzacija sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu.

Saslušanje osumnjičenih počelo je u petak posle podne.

U zahtevu za sprovođenje istrage Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je da se osumnjičenima odredi pritvor zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela vezanih za malverzacije sa građevinskim zemljištem.

U saopštenju Specijalnog tužilaštva se navodi da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni izvršili krivična dela zločinačko udruživanje, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita.

Osumnjičeni su predsednik opštine Zrenjanin Goran Knežević, vlasnik agencije za fizičko-tehničko obezbeđenje "Gvozden" iz Novog Sada Uglješa Grgur, direktor turističke organizacije SO Zrenjanin Milan Milošev, službenik agencije "Gvozden" Vladan Racić, Biljana Stajkić i Marijana Šarenac.

Zahtev tereti i bivšeg predsednika tenderske komisije SO Zrenjanin Bratislava Tomića, načelnika Odeljenja za urbanizam SO Zrenjanin Nikole Halasa, investitora iz Beograda Bojana Selimovića, preduzetnika iz Beograda Branka Savkovića, advokata iz Zrenjanina Đorđa Matića i Ranka Babovića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktori OMV-a na saslušanju u policiji

Izvor: Blic, 04.Okt.2008

BEOGRAD - Rukovodioci austrijske firme OMV uskoro će biti saslušani u istrazi koju je Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal započelo protiv građevinske mafije, sa gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem na čelu, saznaje „Blic"...Sva dokumenta o zakupu i preprodaji spornog...

Nastavak na Blic...

Pritvor Goranu Kneževiću do 30 dana

Izvor: RTV Pink, 04.Okt.2008

U privoru i Grgur i Racić. . . Istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu pokrenuo je istragu i odredio pritvor gradonačelniku Zrenjanina Goranu Kneževiću. . . .

Nastavak na RTV Pink...

I dalje traje saslušanje osumnjičenih za malverzacije

Izvor: Kurir, 04.Okt.2008

BEOGRAD, 4. oktobra (Tanjug) - U Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu i dalje traje saslušanje 11 članova kriminalne grupe osumnjičene za više krivičnih dela malverzacija sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu, koje je otpočelo u petak posle podne. Pošto sasluša sve osumnjičene istražni...

Nastavak na Kurir...

Kneževiću produžen pritvor

Izvor: RTS, 04.Okt.2008

Istražni sudija posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, pokrenuo je istragu protiv 12 osumnjičenih za malverzacije sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu. Za sedmoro osumnjičenih, među kojima je i gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević određen je pritvor do 30 dana, dok je petoro pušteno...

Nastavak na RTS...

Afera "Zrenjanin": Određen pritvor Grguru i Raciću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2008

BEOGRAD - Istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu doneo je rešenje o pokretenju istrage i odredio pritvor do 30 dana vlasniku novosadske agencije za fizičko tehničko obezbeđenje "Gvozden" Uglješi Grguru i službeniku te agencije Vladanu Raciću, osumnjičenima za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sudija saslušavao Kneževića četiri i po sata

Izvor: Blic, 04.Okt.2008

Istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu pokrenuo je istragu i odredio pritvor gradonačelniku Zrenjanina Goranu Kneževiću i još petorici osumnjičenih koji se terete za malverzacije sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu...Pored Kneževića, u pritvoru su ostali Uglješa Grgur,...

Nastavak na Blic...

Horovic: pokrenuta istaga protiv 12 osumnjičenih

Izvor: Kurir, 04.Okt.2008

BEOGRAD, 4. oktobra (Tanjug) - Istražni sudija posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu pokrenuo je danas istragu protiv 12 osumnjičenih za malverzacije sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu, izjavio je advokat okrivljenih Vladimir Horovic. U izjavi Tanjugu, Horovic je objasnio da se istražni...

Nastavak na Kurir...

Gradonačelniku određen pritvor

Izvor: Glas javnosti, 05.Okt.2008, 12:37

BEOGRAD/NOVI SAD - Istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu pokrenuo je juče istragu protiv 12 osumnjičenih za malverzacije sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu...Istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu pokrenuo je istragu i odredio pritvor do 30 dana...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.