Najbolje iz Vojvodine u Budimpešti i Osijeku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2010, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolje iz Vojvodine u Budimpešti i Osijeku

ZRENJANIN -

U vidu promocije "najboljeg iz Vojvodine“ Zrenjaninski pokret "Novi optimizam" nizom kulturnih, edukativnih i zabavnih sadržaja uz podršku Vlade Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu počinje realizaciju dugoročnog projekta "Vojvodina recommended".

Nizom koncerata, tematskih okupljanja, tribina, promocija neafirmisanih muzičara, knjiga i autora uz podsećanje na konkretnu akciju radi rešavanja problema, a i u vidu razmene iskustava van Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zrenjanin, Budimpešta i Osijek naći će se tokom decembra u multikulturalnoj, edukativnoj i zabavnoj priči u kojoj se jednako spajaju i sličnosti i razlike.

Koordinator projekta "Vojvodina recommended" Branislav Grubački Guta kaže da su Budimpešta i Osijek izabrani zbog dobre saradnje koja već postoji između Zrenjanina i Budimpešte, a Osijek zbog toga što je blizak našem vojvođanskom mentalitetu.

Pokrajinski sekretar Miroslav Đurić kaže da Vlada Vojvodine uvek podržava akcije ovakvog tipa i dodaje da se nada da će i taj projekat izazvati veliko oduševljenje ne samo u Srbiji nego i u regionu, i da će na taj način biti promovisano ono najbolje iz Vojvodine, a to je i cilj ovakvih akcija.

Ovaj projekat će zvanično biti predstavljen 10. decembra u zrenjaninskom pozorištu Toša Jovanović kada će glumici Mirjani Karanović biti dodeljena nagrada "Dobar primer novog optimizma". Potom će uslediti izložba fotografija "Žene na selu" i degustacija tradicionalne vojvođanske kuhinje. I to je samo deo nesvakidašnjeg programa koji će se do kraja decembra preseliti u Budimpeštu i Osijek i predstaviti najbolje iz Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.