Besplatno bavljenje sportom za devojčice u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 16:14

Besplatno bavljenje sportom za devojčice u Zrenjaninu

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, osnivač Instituta za ženski sport i selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković i Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka zrenjaninskog Sportskog saveza, potpisali su danas Protokol o saradnji, baziran na zajedničkoj potrebi da se devojčicama predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta obezbedi besplatno bavljenje sportom na teritoriji Grada Zrenjanina, u košarci, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gimnastici i džudou.

Kako je objavljeno je na sajtu grada, gradonačelnik Simo Salapura rekao je da se potpisivanjem ovog dokumenta stvaraju dodatni uslovi za razvoj i afirmaciju ženskog sporta u Zrenjaninu, kao i da će saradnja sa Institutom za ženski sport biti deo projekta "Evropski grad sporta 2021".

"Podsetiću da je Zrenjanin na svim Olimpijskim igrama od 2000. godine imao sportistkinje, i da su dobro poznata imena Ivane Španović, Miroslave Najdanovski, Jovane Brakočević, Maje Ognjenović, Brižitke Molnar, Vukosave Đapić, koja treba da budu uzor i pozitivan primer svim devojčicama koje žele da se bave sportom. Ne samo to, kada kažemo sport, mislimo ne samo na rezultat, već i na zdrave životne stilove, promociju svega što je bitno za razvoj devojčica, kojih je mnogo u našem gradu i koje imaju želju da se bave sportom", rekao je gradonačelnik i dodao da je Zrenjanin prvi grad partner Instituta za ženski sport i da će već od 1. marta krenuti besplatne aktivnosti. On je istakao da su svi sportski prostori u gradu i resursi Javne ustanove "Sportski objekti" besplatni i dostupni svim klubovima.

Marina Maljković rekla je, između ostalog, da će Zrenjanin biti prvi grad u Srbiji u kom će se organizovati treninzi u tri sporta.

"Počela sam s pokretom koji se bavi isključivo besplatnom košarkom za devojčice, a zahvaljujući saradnji sa Vladom Republike Srbije i razumevanju za ženski sport, aktivnosti su znatno proširene i sada nudimo devojčicama mogućnost da biraju kojim će se baviti sportom", rekla je Maljković i pozvala devojčice iz Zrenjanina i okoline da izaberu neki od ponuđenih sportova i počnu da treniraju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.