Afera Agroživ: Nalazi veštaka ostaju u spisima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2009, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afera "Agroživ": Nalazi veštaka ostaju u spisima

ZRENJANIN - U nastavku suđenja bivšem predsedniku i suvlasniku pančevačke kompanije "Agroživ" Miroslavu Živanovu i drugim suvlasnicima i direktorima povezanih preduzeća, Krivično veće Okružnog suda u Zrenjaninu danas je odbacilo zahteve odbrane optuženih da se iz procesa izuzmu nalazi Zavoda za veštačenje u Novom Sadu.

Branioci 21 optuženog za finansijske malverzacije u poslovanju sistema "Agroživ" iznosili su činjenice kojima su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << želeli da ospore ovlašćenje i nadležnost Zavoda za veštačenje za ekonomsko -finansijsko tumačenje optužnice.

Tako su branioci tvrdili da veštaci nemaju licencu za obavljanje tog posla i da nisu upisani u Registar sudskih veštaka.

Zamenik okružnog javnog tužioca Zoran Đuran odbacio je iznete primedbe kao neosnovane, ocenivši da je Okružni sud angažovao stručnu ustanovu, a da je suština u tome što "sadržaj nalaza veštaka ne odgovara interesima odbrane".

Nastavak glavnog pretresa i saslušanje veštaka zakazani su za sutra.

Suđenje suvlasnicima i direktorima kompanije "Agroživ" i povezanih preduzeća započeto je 5. novembra 2008. godine. Živanov i njegovi najbliži saradnici su optuženi za zloupotrebu službenog položaja, pranje novca i nezakonito prisvajanje dividendi od 2005. do 2008. godine, čime su nezakonito ostvarili imovinsku korist od oko 1,5 milijadi dinara.

Prvooptuženi Živanov i njegovi saradnici - bivši direktor kompanije Zoran Prebiračević, bivši direktor "Juko holdinga" Milan Antić i bivši direktor "Juko trgovine" Šandor Juhas - nalaze se u pritvoru od 31. marta 2008. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.