ZORAN STANKOVIĆ I ZVANIČNO PREDLOŽEN ZA MINISTRA ZDRAVLJA

Izvor: Kurir, 07.Feb.2011, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZORAN STANKOVIĆ I ZVANIČNO PREDLOŽEN ZA MINISTRA ZDRAVLJA

BEOGRAD - Potvrđeno pisanje Kurira! Zoran Stanković biće novi ministar zdravlja! Stranka G17 plus je juče, posle sednice predsedništva, za naslednika Tomice Milosavljevića na mestu ministra zdravlja predložila Zorana Stankovića, patologa

BEOGRAD -Potvrđeno pisanje Kurira!

Zoran Stanković biće novi ministar zdravlja!

Stranka G17 plus je juče, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sednice predsedništva, za naslednika Tomice Milosavljevića na mestu ministra zdravlja predložila Zorana Stankovića, patologa, bivšeg ministra odbrane SCG i načelnika Vojnomedicinske akademije.

Funkcionerka te stranke Snežana Samardžić-Marković saopštila je da je izbor pao na Stankovića jer je pošten čovek i vrhunski profesionalac. Kako je ranije rečeno, lider G17 plus Mlađan Dinkić je sa Stankovićem već obavio razgovor i on se saglasio s predlogom.

Ukoliko Stankovića Skupština Srbije izabere, on će zameniti Milosavljevića, koji je ostavku podneo 28. januara, posle deset godina, zbog, kako je obrazložio, „duboko ličnih razloga“. Potrebno je da za njega glasa većina poslanika od ukupnog broja. Stanković je, inače, na mesto ministra predložen kao nestranačka ličnost.

Rođen je 9. novembra 1954. godine u Trgovištu. Na Medicinskom fakultetu u Nišu diplomirao je 1980. Kao vojni lekar radio je u Peći i Vranju. Član je Jugoslovenskog komiteta za prikupljanje podataka o istraživanju zločina protiv čovečnosti i međunarodnog prava od 1993. godine.Ukazom predsednika SRJ u januaru 2002. imenovan je za načelnika VMA, najmlađeg u njenoj istoriji. U čin general-majora unapređen je u junu 2001. godine.

Ovaj predlog Stanković juče nije želeo da komentariše da ne bi, kako je rekao, prejudicirao odluku Skupštine Srbije.
Pogledaj vesti o: Tomica Milosavljević

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stankoviću zdravstvo

Izvor: Večernje novosti, 07.Feb.2011

G17 plus posle dvočasovne sednice predsedništva, predložio bivšeg ministra odbrane umesto Tomice Milosavljevića. Izbor obrazložen poznavanjem problema u zdravstvu i državnoj upravi

Nastavak na Večernje novosti...

Zdravstvu je neophodno više odgovornosti i novca

Izvor: Blic, 08.Feb.2011, 01:15

BEOGRAD - General Zoran Stanković, bivši ministar odbrane, izglasan je na jučerašnjem Predsedništvu stranke G17 za novog ministra zdravlja u Vladi Srbije. Odluku još treba da potvrdi i skupština stranke kako bi Stanković i zvanično bio imenovan. Ovaj patolog, koji je poznat po obračunu sa farmako-mafijom,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.