Stanković: Uskoro jedinstvene liste

Izvor: B92, 16.Jun.2011, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Uskoro jedinstvene liste

Beograd -- Ministar zdravlja Zoran Stanković najavio da će uskoro postojati jedinstvena lista čekanja, kao i tačan broj pacijenata koji čekaju na operaciju srca.

Stanković je rekao da će RZZO uspostaviti kontakt sa svim kardiološkim institucijama.

Stanković je istakao da će posle toga sistem pravljenja lista čekanja biti kompjuterizovan i svakodnevno inoviran. Ministar je napomenuo da će RZZO >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kardiološke klinike morati da uporede liste čekanja kako bi se utvrdilo koliko tačno pacijenata čeka na operaciju srca.

Kako bi utvrdio koliko pacijenata ima na listama čekanja za operaciju srca RZZO je krajem maja poslao uputnike na 1.774 "adresa", a pristiglo svega 384 odgovora.

Stanković je podsetio da je Ministarstvo zdravlja angažovalo 10 timova čiji je zadatak da provere broj pacijenta koji se nalazi na listama čekanja u različitim zdravstvenim ustanovama.

"Ne želimo da skrivamo bilo koju slabost u zdravstvu i da u ovom trenutku komentarišemo da li je ili nije bilo potrebno slanje naših pacijenata na operaciju srca u Tursku, jer će za to javnost saznati po završetku rada RŽO i komisije koju je formiralo ministarstvo", naveo je ministar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.