Stanković: Končuljski sporazum ne postoji

Izvor: RTS, 31.Jul.2018, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Končuljski sporazum ne postoji

Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković kazao je, povodom izjava Albanaca iz tih opština da Srbija ne poštuje "končuljski sporazum", da taj sporazum ne postoji, već samo Izjava o demilitarizaciji tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM).
Albanci sa juga Srbije su nakon usvajanja Zakona o ratnim memorijalima u Skupštini Srbije navodili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da je Srbija "končuljskim sporazumom" amnestirala sve pripadnike takozvane OVPBM, te da nema ničeg spornog u tome da se poginulim pripadnicima te terorističke formacije podižu spomenici.

Stanković je za Tanjug objasnio da je Izjava o demilitarizaciji Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, koja postoji samo na engleskom jeziku, potpisana u Končulju 2001. godine i ponovio je da to nije končuljski sporazum.
"Izjavu o demilitarizaciji OVPBM potpisali su tadašnji šef Kancelarije NATO za SR Jugoslaviju Šon Saliven i komandanti Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe i tom izjavom regulisano je da se naoružane formacije razoružaju, polože svoje oružje i da se uspostavi mir na tom prostoru", kazao je Stanković.
Dodao je da je naša zemlja dužna da sve ugovore i dokumenta na koje se obavezala poštuje, kao i da sve svoje ustavne zakone i konvencije o nacionalnim manjinama poštuje i da primenjuje u svakodnevnom radu.
"To mi u našem svakodnevnom radu, u saradnji sa opštinama Preševo, Medveđa i Bujanovac, primenjujemo i ispunjavamo sve zadatke koji su predviđeni tim dokumentima", zaključio je Stanković.
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković,   Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stanković: "Končuljski sporazum" ne postoji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2018

Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković kazao je, povodom izjava Albanaca iz tih opština da Srbija ne poštuje "končuljski sporazum", da taj sporazum ne postoji, već samo Izjava o demilitarizaciji tzv Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM)...Albanci...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.