Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2012, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Jednake šanse za sve regione

OBRENOVAC -

Predsednički kandidat Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Zoran Stanković izjavio je danas da ljudima iz svih regiona treba omogućiti jednake šanse za normalan život i napredovanje, bez obzira gde žive i odakle su došli.

Na predizbornom skupu u Obrenovcu, Stanković je poručio da se svim građanima mora garantovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bolji život i mogućnost da svi koji žele da uče mogu da napreduju i zaposle se u svojim rodnim mestima.

"Ako želimo da živimo u jakoj Srbiji svi građani, ma gde živeli, moraju imati jednake šanse. Ako sam ja uspeo da iz jednog malog mesta sa 10 kuća, iz radničko-seljačke porodice i bez ikakve pomoći dođem do toga da budem lekar, specijalista, univerzitetski profesor i general, to može i svako drugi", smatra Stanković.

Šansu za to mora da omogući država, dodao je on i poručio da je "spreman da to uradi".

Predsednički kandidat URS-a naveo je da je Srbiji potrebna promena, jer zemlja više ne sme da stoji u mestu, uz ocenu da u regionima vladaju siromaštvo i nezaposlenost, a mladi napuštaju svoje domove jer tamo za njih nema posla.

"Srbija ne može biti jaka država, ako je veći deo zemlje zapostavljen. Moji napori biće usmereni na to da se svima pokloni jednaka pažnja, da se uvek pomogne onima kojima je najteže, jer svi moraju da imaju jednake šanse", poruka je Stankovića koju je u saopštenju preneo URS.

Kako je rekao, njegova jedina želja je "da živi u jakoj Srbiji u kojoj su građani srećni - materijalno, socijalno i zdravstveno zbrinuti".

"Osećam obavezu da preuzmem odgovornost, da ujedinim Srbiju i da zajedno izvedemo našu zemlju iz krize. Zato sam se i kandidovao za predsednika", objasnio je Stanković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.