Rešiti problem bolnice u Knjaževcu

Izvor: B92, 30.Mar.2011, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešiti problem bolnice u Knjaževcu

Zaječar -- Ministar zdravlja Zoran Stanković najavio formiranje komisije koja će proveriti navode sindikata i početi da rešava probleme u Zdravstvenom centru Knjaževac.

Ministar je posetio Knjaževački zdravstveni centar u kojem zaposleni poslednjih mesec dana protestuju.

Razlog protesta je to što zaposlenima u toj bolnici, kako kažu, već tri godine ne isplaćuju naknade za dežurstva, putne troškove i prekovremeni rad, a u pojedinim službama čak i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plate kasne.

Svi sindikati ove zdravstvene ustanove optužuju direktora za nenamensko trošenje para, a ministar najavljuje formiranje komisije koja će proveriti sve navode sindikata i početi da rešava probleme.

Novi ministar zdravlja Zoran Stanković je prvi predstavnik ovog ministarstva u poslednje četiri godine koji je rešio da razgovara sa zaposlenima u Knjaževačkom zdravstvenom centru o problemima koji ih tište.

Posle sastanka sa rukovodstvom bolnice, ministar Stanković je puna dva sata razgovarao sa sindikalnim liderima i zaposlenima.

Predstavnici sindikata zatražili su od ministra da se, pre svega, preispita finansijsko poslovanje ove ustanove.

Ministar zdravlja Zoran Stanković, kojem je ovo prvi radni zadatak izvan Beograda kaže da nije slučajno izabrao Knjaževac. "On (Knjaževac) je najviše bio u sredstvima informisanja i problemi traju duže vreme", podseća Stanković.

Ministar je rekao da će biti formirana komisija koja će preispitati sve navode sindikata o nenamenskom trošenju sredstava ali i početi da rešava nagomilane probleme.

"Ako potoji krivična odgovornost mi ćemo to preneti na institucije koje se time bave, napravili smo plan i očekujemo rešenje kojim će zaposleni biti zadovoljni", poručio je on.

Prve rezultate ministar je najavio za početak juna kada bi kako je obećao stručna komisija trebalo da na sastanku u Knjaževcu predloži prva konkretna rešenja.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.