Rešava se problem deponije u Rakovcu

Izvor: juGmedia, 12.Mar.2013, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešava se problem deponije u Rakovcu

BUJANOVAC -  Zoran Stanković šef Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu , najavio je danas da će ministarstvo za zaštitu životne sredine izdvojiti deset miliona dinara za izgradnju deponije u bujanovačkom selu Rakovac. “Neophodno  je sprečiti  širenje deponije u Rakovcu na obradivu zemlju. Bujanovac će dobiti i 1.200 kontejnera za poboljšanje ekološke situacije u opštini. Lokalna vlast je sa svojom stručnom službom napravila sve potrebne projekte >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << što znatno olakšava posao i biće obezbeđena sredstva da svi ekološki problemi budu rešeni“, kazao je Stanković.

Inače sredstva su opredeljena još prošle godine, ali je došlo  do zastoja u finansiranju izgradnje deponije u Rakovcu u iznosu od deset miliona dinara koje je po ugovornim rešenjima ranije trebalo da isplati Fond za zaštitu životne sredine, kako je najavljeno  Ministarstvo će pokrenuti  proceduru za isplatu ranijeg duga.

Predsednik opštine Bagip arifi  podsetio je danas da je ova opština u 2012. godini potpisala ugovor sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine i izvođačima radova o izgradnji deponije u selu Rakovac, ali da iz ministarstva do sada nije uplaćeno obećanih deset miliona dinara za te namene.

Meštani sela Rakovac, u kome se nalazi i Bujanovačka banja i lekoviti izvori mineralne vode, protestovali su pre godinu dana zbog širenja divlje deponije.

(Kraj) iva
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.